Rotterdam Wonen
Image default
Banen en opleidingen

Vind je nieuw baan tussen de vacatures voor process operator

Als jij een mbo-opleiding hebt afgerond, dan kun je tussen de vacatures process operator gaan zoeken naar een nieuwe baan. Een process operator is degene die achter de machine in een fabriek staat en die er zorg voor draagt dat deze te allen tijde goed draait. Ontstaan er problemen, dan moet de process operator direct aan de bel trekken en wordt er gezocht naar een oplossing. In de ergste gevallen wordt dan het gehele productieproces stilgelegd. Als process operator ben je dus verantwoordelijk voor het product dat uiteindelijk uit de machine komt. Je werkt in ploegendienst en onregelmatige werkuren zijn erg gewoon. Over het algemeen wordt er in de vacatures process operator, zoals die van STAR, onderscheid gemaakt tussen drie niveaus voor process operators.

 

De vacatures process operator A tot en met C

Als je mbo-niveau 2 hebt afgerond, dan kun je process operator A worden. Deze persoon werkt vaak in een productiefabriek waar geautomatiseerde machines het werk doen. De process operator A houdt nauw in de gaten of de processen goed verlopen en of de machines optimaal draaien. Heb je een mbo-diploma niveau 3 in je zak, dan kun je op zoek naar vacatures process operator B. Je krijgt dan een baan die vergelijkbaar is met die van de process operator A, maar je krijgt meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Met een mbo-opleiding niveau 4 kun je process operator C worden. Deze persoon heeft meestal de leiding over de werking van een aantal of soms zelfs alle machines in een fabriek. Je krijgt een team van process operators onder je die je moet begeleiden. Ook leidt je zelf de complexe productieprocessen en geeft input als je denkt dat deze beter kunnen.

 

Word werkvoorbereider elektrotechniek

Een van de doorgroeimogelijkheden die je hebt als je process operator C bent, is de richting van werkvoorbereider elektrotechniek op te gaan. Veel werkvoorbereiders zijn toekomstige managers en leidinggevenden, omdat de baan veel verantwoordelijkheid heeft. Als werkvoorbereider elektrotechniek ben je verantwoordelijk voor het verloop van een geheel project en moet je alle partijen die daarbij betrokken zijn begeleiden. Ben je eenmaal werkvoorbereider elektrotechniek, dan heb je een hele goede professionele basis voor je toekomst. Wil je meer weten over de verschillende banen? Neem dan contact op met STAR. Zij helpen je graag verder!