Rotterdam Wonen
Image default
Banen en opleidingen

Salaris werkvoorbereider; 5 praktische tips om meer te verdienen in de bouw

In de bouw heb je als werkvoorbereider te maken met veel uiteenlopende verantwoordelijkheden. Denk aan het organiseren, plannen en coördineren van projecten. Daarnaast draag je verantwoordelijkheid voor het maken van begrotingen én het beheren van de kosten. Dat maakt jouw functie cruciaal binnen het bouwproces. Het salaris werkvoorbereider hangt onder andere af van hoeveel verantwoordelijkheden je krijgt. Krijg je er steeds meer bij? Dan kan ook je salaris stijgen. 

Toch zijn er andere zaken die je zelf kunt doen om het werkvoorbereider salaris in de bouw aantrekkelijker te maken. Benieuwd? We geven je 5 tips om je werkvoorbereider salaris te verhogen. 

1. Vergroot als werkvoorbereider je kennis in de breedte en diepte 

Net als bij iedere functie geldt, hoe meer kennis en ervaring je in huis hebt, hoe groter de kans is dat je salaris stijgt. Dus ook bij een werkvoorbereider in de bouw. Vraag bij je organisatie wat de mogelijkheden zijn om je kennis bij te spijkeren en voor het volgen van opleidingen. Niet alleen helpt het je om je werk beter te doen, het geeft je een sterke positie om met je leidinggevende om de tafel te zitten en je werkvoorbereider salaris onder de loep te leggen. Daarnaast kun je zelf cursussen en lezingen bijwonen, vakliteratuur lezen en de nieuwste ontwikkelingen volgen.

2. Neem deel aan vakbekwaamheidsexamens 

Als je een vakbekwaamheidsexamen aflegt, toont dit aan dat je kennis hebt op het gebied van bouwtechniek en dat je kunt omgaan met de verschillende aspecten van bouwprojecten. Een cruciaal onderdeel als werkvoorbereider in de bouw. Je bepaalt van A tot Z wat er gebeurt op de bouw en vormt daarbij een belangrijke schakel tussen collega’s op kantoor, opdrachtgevers, leveranciers en iedereen die met de bouw te maken heeft. Door deel te nemen aan een vakbekwaamheidsexamen, toon je aan dat je betrouwbaar bent en een goede kennis hebt van je vakgebied. 

3. Bezoek netwerkevenementen in de bouw 

Wat je nog meer kunt doen voor een beter werkvoorbereider salaris is deel te nemen aan netwerkevenementen in de bouwsector. Denk aan seminars, workshops of conferenties. Dit heeft twee voordelen. Zo vergroot het je kennis over de branche en leer je meer over de laatste ontwikkelingen. Daarnaast is het een mooi moment om je contacten uit te breiden. Dit kan je net dat duwtje in de rug geven om meer te verdienen.

4. Vraag om verantwoordelijkheden

Een proactieve houding is cruciaal wanneer je meer salaris wilt. Niks komt zomaar aanwaaien. Ben je klaar om meer verantwoordelijkheden op te pakken? Ga naar je werkgever en vraag om meer uitdaging als werkvoorbereider. Samen kunnen jullie kijken naar het gewenste ontwikkelpad en welk salaris hier als werkvoorbereider het beste bij past. Zeker wanneer je bewijst dat je op meerdere gebieden bovengemiddeld presteert. 

5. Salaris werkvoorbereider interessant maken door te switchen van baan

Werk je al een lange tijd voor dezelfde werkgever en heb je daar je plafond qua salaris en ontwikkeling bereikt? Dan is het tijd om te zoeken naar andere kansen. Kijk wat er op de arbeidsmarkt is en zoek een functie als werkvoorbereider met een meer aantrekkelijk salaris en arbeidsvoorwaarden. Dit is met name verstandig wanneer je huidige werkgever aangeeft dat een extra stap niet mogelijk is. 

 

Met deze tips kun je je salaris als werkvoorbereider in de bouwsector verhogen. Door kennis te vergaren, deel te nemen aan vakbekwaamheidsexamens, netwerkevenementen bij te wonen, meer verantwoordelijkheid op te pakken en naar nieuwe banen te zoeken, kun je meer verdienen en je carrière verder uitbouwen.

 

https://werkenbij.vanwijnen.nl/wat-verdient-een-werkvoorbereider/