Rotterdam Wonen
Image default
Media

De tools die ertoe doen

De tools die ertoe doen

Het gebruik van verschillende tools om je aanwezigheid op social media bij te houden is een verstandige stap die ieder groeiend bedrijf kan nemen. Met verschillende tools kan er zo goed worden bijgehouden wat er wanneer en waar gepost wordt, welke onderdelen van het bedrijf onder de aandacht gebracht moeten worden en hoe er met de klanten gepraat kan worden. Een van de social media tools die hiervoor gebruikt kan worden is een contentkalender. Dit zorgt ervoor dat er gestructureerd gewerkt kan worden en hoe er met regelmatige plaatsing een groter bereik behaald kan worden op sociale media.

Een contentkalender

Door het inzetten van een contentkalender kan ervoor gezorgd worden dat er met een druk op de knop op meerdere social media platformen gepost wordt. Hierdoor kan het plaatsen ingepland worden en zal het plaatsen van nieuwe berichten op de lange termijn sneller, maar ook makkelijker gaan. Zo gaat de content er in een keer uit, zonder dat er tussen de kanalen bewogen hoeft te worden. Dit bespaart tijd, maar ook kan dit helpen bij het organiseren van meerdere sociale media platformen. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende kanalen waar iets mee gedaan moet worden om relevant te blijven, een contentkalender zal hierbij helpen. Er zijn meerdere websites die het organiseren van zo’n kalender op zich kunnen nemen.

Social media tools

Met meerdere van de social media tools kunnen de prestaties van de content ook worden bijgehouden. Deze analytics geven je inzicht over het bereik, het aantal likes, het aantal impressies en de engagement die je berichten genereren. Aan de hand van de inzichten kan je je planning aanpassen en zo kan je de ideale tijd van posten bepalen. Maar ook kan je hiermee bepalen welke content aansluit bij de doelgroep en wat zorgt voor meer engagement. Je content kan aan de hand van de inzichten worden aangepast.

 

 

 

https://fellowtool.nl