Rotterdam Wonen
Image default
Banen en opleidingen

Hoe kun je het maximale halen uit je outplacement traject?

Ontslagen worden – het gebeurt. We weten dat het bij het leven hoort en het kan iedereen gebeuren,  maar het maakt er niet gemakkelijker op. Raak vooral niet in paniek als het jou overkomt! Het is aan jou om je te concentreren op je zoektocht naar werk dat voldoening brengt. Het kan heel goed zijn dat jouw voormalige werkgever je outplacementbegeleiding heeft aangeboden als onderdeel van je ontslagvergoeding, en hopelijk heb je die aanvaard. Door van deze voordelen te profiteren, heb je de mogelijkheid om vaardigheden aan te scherpen, netwerken en sneller een nieuwe baan vinden. Ontdek hier hoe je het meeste kan halen uit deze ontwikkeling in je leven.

Inzicht in de voordelen van outplacement

Er zijn veel bedrijven die loopbaanbegeleiding en outplacement aanbieden en verschillende niveaus van diensten verlenen. Dit betekent dat de kwaliteit van de outplacementbijstand sterk kan variëren op basis van de middelen die een onderneming voor outplacementbijstand heeft uitgetrokken.

 

De meest voorkomende basisvoordelen zijn extra hulp bij het opstellen van cv’s, sollicitatiebrieven en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken. Uitgebreidere mogelijkheden kunnen meerdere ontmoetingen met loopbaanadviseurs omvatten, je toegang bieden tot seminars of netwerkevenementen en zelfs contact met recruiters en vacatures die niet voor het grote publiek beschikbaar zijn.

 

Begrijp goed wat de outplacementbegeleiding inhoudt, zodat je er het beste uit kunt halen. Als je bijvoorbeeld weet dat je maar een paar keer met een loopbaanadviseur zult afspreken, dan kun je plannen maken om relevante vragen te stellen en je zorgen te uiten. Als je weet dat je ook de kans krijgt om netwerkevenementen bij te wonen, laat van tevoren visitekaartjes drukken!

Verbeter jouw sollicitatiebrief en CV

Als je op zoek gaat naar nieuw werk, dan is het natuurlijk van belang om een nieuwe sollicitatiebrief te schrijven en jouw cv aan te vullen met relevante gegevens voordat je online sollicitaties gaat invullen. Tijdens de outplacement kun je handig advies krijgen over hoe je jouw functieomschrijving kunt redigeren, veelgemaakte fouten kunt vermijden en jouw materiaal kunt afstemmen op de baan die je wilt. Hulp bij het schrijven van cv’s en sollicitatiebrieven is een van de meest waardevolle diensten die outplacement kan verlenen, dus maak er dankbaar gebruik van.

 

Als je benieuwd bent naar loopbaanbegeleiding bij jou in de buurt, neem dan eens een kijkje bij outplacementbureau Rotterdam voor meer informatie over hoe een loopbaancoach van Carrièrepoort je kunt helpen bij het vinden van een nieuwe, uitdagende baan.