Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Pijn voorkomen na trekken verstandskiezen

Bijna iedereen moet er aan geloven: verstandskiezen trekken. Dit kan zijn doordat de kiezen tegen andere tanden aandrukken waardoor de vorm van je gebit veranderd. Dit gaat vaak gepaard met pijn. Ook kan het zijn dat ze verkeerd zijn gegroeid waardoor ze ook veel pijn kunnen gaan doen. Vaak is er dus een kaakoperatie nodig om deze problemen te verhelpen. Als je verstandskiezen worden getrokken word je altijd verdoofd. Na de behandeling voelen je tanden en je gezicht erg raar aan en als de verdoving uit begint te werken, keert de pijn weer terug. In dit artikel lees je hoe je zo goed mogelijk om kan gaan met deze pijn.  

Als de pijnstillers uit gaan werken, komt de pijn langzaam maar zeker terug. Het is dan nodig om nieuwe pijnstillers in te nemen die sterk genoeg zijn om de pijn te verzachten. Met één ibuprofen ga je het niet redden, je hebt iets sterkers nodig. Soms krijg je morfine voorgeschreven als je echt niet tegen de pijn kan. Hier moet je echter wel mee oppassen, want als je het voor langere tijd gebruikt, kan het een verslavende werking hebben. Ook is het slim om je gezicht en je mond goed te koelen. Dit vermindert de pijn en versnelt het helingsproces. Een ice pack of een zak diepvries erwten kan hier van pas komen. Pas wel op dat het niet te koud wordt, dan kan er weer schade ontstaan door vrieskou.  

Helaas kan je soms niet voorkomen dat er een kaakontsteking ontstaat. Dit komt doordat er bacteriën in de wond zijn gekomen waardoor er een ontsteking kan ontstaan. Er wordt dan een speciale antibiotica voorgeschreven die deze bacteriën dood. Als het echt niet goed gaat, wordt er er vaak verwezen naar een specialist. Dit komt echter erg weinig voor dus maak je geen zorgen. 

http://www.orfeokliniek.nl