Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Waarmee moet rekening gehouden worden bij productcodering?

Lopend door de supermarkt, ontdek je allemaal nieuwe producten. Je bekijkt één voor één de labeltjes en verbaast je over een aantal ingrediënten en productinformatie. Is dit product maar zulke korte tijd houdbaar en wat houdt die streepjescode precies in? Op internet ga je op zoek naar meer informatie over het proces van productontwerpen en het ontwerpen van een bijbehorende verpakking, waardoor je onder andere meer te weten komt over de Europese wetgeving voor codering. Zo moet ieder product voorzien worden van bepaalde informatie over het product, zoals een houdbaarheidsdatum en serienummer. Hoe zou dat proces verder in zijn werk gaat?

Kwalitatieve productcodering

In de supermarkt is elk product gelabeld, waarop meer informatie te lezen is over de bestanddelen, de houdbaarheid en de gebruiksaanwijzing van het product. Deze richtlijnen verschillen voor producten uit diverse sectoren, want een buis heeft bijvoorbeeld geen houdbaarheidsdatum. Daarbij komt dat niet ieder product van hetzelfde materiaal gemaakt is, waardoor het een andere manier van codering vereist. Zo kan een simpel blikje gelabeld worden met behulp van een etiketteermachine, terwijl andere artikelen een geavanceerdere methode vereisten, zoals een laser graveermachine metaal. Koenig en Bauer hebben zich daarom gespecialiseerd in dit vakgebied en weten precies wat wel en niet mogelijk is wanneer het aankomt op productcodering. Ook voor codering van levensmiddelen ben je bij Koenig en Bauer aan het juiste adres, want ook deze productlijn vereist een unieke methode. Dit heeft uiteraard te maken met het feit dat er rekening gehouden zal moeten worden met voedselveiligheid.

Samenwerken met KBA-Metronic

Koenig en Bauer denken mee over het ontwerpen van een unieke labelprint voor ieder product, waarbij gelijktijdig aandacht zal zijn voor de toepassing van de Europese wet- en regelgeving voor productcodering. Zo ben je verzekerd van een authentiek etiket voor jouw producten, die voldoen aan de juiste richtlijnen.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/