Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Waar kun je online goedkoop schroeven kopen?

 

Als je aan een groot klusproject wilt gaan beginnen is het uitzoeken van je materiaal het eerste waar je mee begint. Het is het wel zo prettig voor je portemonnee ook zo goedkoop mogelijk je materialen uit te zoeken. Misschien wil je materialen als hout en plaatwerk in een winkel of houthandel selecteren, maar klein materiaal als schroeven kun je prima online bestellen. Waar kun je bijvoorbeeld online goedkoop schroeven bestellen?

 

Waar begin je met zoeken als je online goedkoop schroeven wilt kopen?

Als je online op zoek bent naar schroeven is het belangrijk eerst te bedenken wat je eigenlijk wilt gaan doen. Er zijn duizenden verschillende soorten schroeven die allemaal een andere functie hebben. Je hebt schroeven voor gipsplaat of hout, schroeven om samen met pluggen te gebruiken en er bestaan zelfs zelf borende schroeven. En dan komen ze ook nog in allerlei verschillende materialen, diktes en lengtes. Je wilt dus niet de eerste de beste doos met schroeven bestellen en tot het einde der tijden met een doos vol 5000 gipsplaat schroeven opgescheept zitten als je schroeven nodig had voor spaanplaat.

 

Hoe vind je online de juiste schroeven?

Voordat je dus iets gaat bestellen moet je eerst bepalen voor welke klus je schroeven nodig hebt. Ga je met hout werken? Moet je in beton boren omdat je van plan bent om met een plug iets in de muur te bevestigen? Of moeten de schroeven waterbestendig zijn omdat je ze wilt gaan gebruiken in een schutting? Bij de beschrijving van de schroef staat altijd voor welk materiaal ze geschikt zijn. Koop dus geen houtschroeven als je iets in gips wilt vastschroeven. Bij twijfel kun je natuurlijk altijd informeren bij de verkoper welke schroeven het beste passen bij het materiaal wat je wilt gaan aanschaffen.

 

Hoe kies ik de juiste schroeven?

Na deze eerste selectie is er nog steeds een enorme lijst met verschillende schroeven in allerlei vormen en maten. Hoe kies je dan de juiste? De dikte van de boor die je wilt gaan gebruiken is bijvoorbeeld bepalend voor de diameter van de schroef. Als je een gat van 1 cm doorsnee hebt gebood, heb je natuurlijk geen grip met een schroef die een diameter van 3 mm heeft. Je kiest altijd dezelfde diameter schroef als de boor. Vervolgens heb je dan nog keuze in verschillende schroefkoppen. Er zijn bijvoorbeeld schroeven die je met een kruiskopschroevendraaier kunt vastdraaien en schroeven die juist een kop hebben voor een platte schroevendraaier. Over het algemeen worden kruiskopschroeven gebruikt voor hardere materialen, omdat je ze makkelijker machinaal kunt indraaien. Let wel op, want ze draaien ook snel dol.

 

Het voordeel van online schroeven bestellen

Online schroeven bestellen is heel gemakkelijk. Je kunt in alle rust bepalen welke schroeven je nodig hebt en prijzen vergelijken. Vaak is online bestellen ook goedkoper. En bovendien is het ook wel prettig dat de schroeven thuis worden bezorgd zodat je niet hoeft te sjouwen vanaf de bouwmarkt. Online schroeven kopen is dus een hele slimme manier om goedkoop en op tijd de juiste materialen in huis te malen.