Rotterdam Wonen
Image default
Woningen

Hang- en sluitwerk bestellen

Er is geen vaste regel bij het kiezen van hang- en sluitwerk. Over het algemeen moeten je scharnieren, als ze zichtbaar zijn, overeenkomen met de afwerking van jouw handgrepen en knoppen. Maar natuurlijk hoeft niet alles bij elkaar te passen, het is gebruikelijk dat afwerkingen op deurklinken en andere hardware in elkaar overlopen, maar dat ze noodzakelijkerwijs exacte overeenkomsten zijn. Er zijn een paar factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de deurknoppen, handgrepen en scharnieren voor jouw deuren. We moeten nadenken over praktische zaken, maar ook over persoonlijke voorkeur en stijl. Niemand wil functies toevoegen aan een kamer die eruit springen als een zere duim. Je houdt de scharnieren, knoppen of handgrepen eenvoudig tegen de afwerking van je deuren en kasten om te kijken welke kleuren en stijlen het beste bij elkaar passen.

 

Moet hang- en sluitwerk bij elkaar passen?

Deurgrepen, armaturen, fittingen en andere hardware hoeven niet precies bij elkaar te passen, maar ze moeten samenvloeien om een ​​harmonieuze ruimte te creëren. Als je een samenhangende esthetiek wilt, selecteer je hardware die een vergelijkbare kleur heeft als de afwerking van jouw armaturen en apparaten. Een Geborstelde nikkel past bijvoorbeeld goed bij roestvrijstalen apparaten, dit terwijl donker, met olie gewreven brons er weer geweldig uitziet bij zwarte apparaten. Het vervangen van de deurgrepen kost alles vanaf €10 per deur. Het is één van die details die gedaan moeten worden. Scharnieren moeten ook passen. Dat geldt ook voor de keuken, als ze op de deur te zien zijn. Als je een huis hebt waar de hardware van de buitendeur niet kan worden gewijzigd, kun je de binnenkant van de deur vaak bijwerken om te coördineren met jouw inrichting. Investeren in dit belangrijke detail maakt een groot verschil dat je direct zult merken.

 

Zowel sterk als mooi hang- en sluitwerk bestellen

Criminelen gebruiken steeds zwaardere aanvalsmiddelen om succesvol te zijn. Dit vraagt om zwaardere maatregelen zoals extra zware scharnieren en sluitingen en extra verstevigde ramen en deuren. Redelijk veilig, maar over het algemeen niet zo mooi in hun standaardvorm. Om te voorkomen dat jouw huis of bedrijf eruitziet als een bunker, worden deze items vaak op bestelling gemaakt. Want mooi en sterk kunnen inderdaad hand in hand gaan. Dit vereist diepgaande kennis en ervaring. En bijzondere materiaal- en (installatie)technieken. Het is belangrijk om een veilige omgeving creëren. Bestel daarom een goed hang- en sluitwerk voor je huis.

 

Bron: Designlife.nl