Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Wat doet een makelaar in Veenendaal nu precies?

In dit blog vertel ik je wat meer over hoe een dag in het leven van de makelaar in Veenendaal eruit ziet. Maar eerst even kort wat een makelaar precies is. Een makelaar is een persoon wiens werk het is het regelen van de verkoop of verhuur van huizen, grond, kantoren of gebouwen voor hun klanten. Hoewel dat een technisch nauwkeurige definitie is van een makelaar, is dit absoluut geen nauwkeurige beschrijving van wat een makelaar elke dag doet. Elke dag is uniek en weer anders voor een makelaar, dit is een aantrekkelijk aspect van het beroep makelaar, maar het vak kan ook unieke uitdagingen of kansen bieden, afhankelijk van de vaardigheden. Dus, wat doet een makelaar nu precies op een typische dag?

De makelaar in Veenendaal is een druk baasje

Er is een aantal administratieve taken die de kern vormen van een goed geleide makelaardij. Een goede makelaar:

  •  blijft op de hoogte van de lokale en regionaal markt.

  •  onderzoekt actieve, hangende en verkochte panden.

  •  voltooit, dient papieren zoals vastgoeddocumenten, overeenkomsten en dossiers in bij de juiste instanties.

  •  plant en coördineert afspraken, open huis dagen, bezichtigingen en ontmoetingen met klanten en andere vastgoedmakelaars.

  •  ontwikkelt marketingplannen voor aanbiedingen en maakt flyers, nieuwsbrieven en ander promotioneel activiteiten.

  •  reageert op inkomende e-mails en telefoongesprekken.

  •  werkt websites, sociale-mediaprofielen en blogs bij.

Een behoorlijke lijst met taken. Gelukkig heeft een succesvolle makelaardij een assistent of office manager om de makelaars te helpen met de dagelijkse activiteiten, zodat de makelaar zich kan concentreren op meer directe inkomen genererende activiteiten.

Als makelaar verkoop je niet alleen huizen

Als makelaar verkoop je niet alleen huizen. Er komt zoveel meer bij kijken Want het aantrekken van klanten is cruciaal voor het succes van een makelaar. Een effectieve marketing is daarbij een must. Maar ook het genereren van leads door middel van netwerken en relatie-ontwikkeling. Om te beginnen bij mensen die de makelaar kent, zoals vrienden, familie, zakenpartners, en ga zo maar door. Er is weinig dat waardevoller voor een makelaar dan een bloeiende database van leads. Kortom, iedereen die je ontmoet is een potentiële klant, omdat iedereen op een bepaald moment zijn of haar huis huurt/verhuurt, koopt/verkoopt.

Bij Zonnenbergmakelaardij werkt men samen om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken voor een snelle goede verkoop.