Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Hoe word ik een Mediator?

Om een goede Mediator te worden moet je ten eerste de juiste instelling hebben. Het is belangrijk dat jouw doel is om conflicten op te lossen op de best mogelijke manier. Door deze instelling heb je al een streepje voor om een goede deskundige te worden. In dit artikel worden er enkele tips gegeven om een goede mediator te worden.

 

Algemeen

Wat in de introductie ook al is toegelicht is dat de instelling goed moet zijn. Je moet het leuk vinden om mensen te helpen en conflicten op te lossen. Wanneer dit niet het geval is, zul je je klanten niet kunnen helpen op de manier zoals ze geholpen willen worden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling van een goede Mediator. Naast de juiste instelling zijn er een aantal tips die ik wil geven om een goede Mediator te worden. Deze tips zijn in de volgende alinea nader toegelicht.

 

Tips

Naast het feit dat de instelling van een Mediator goed moet zijn, zijn er verschillende opleiding die gevolgd kunnen worden om zo een goed niveau te kunnen bereiken. Deze opleiding zijn helemaal gefocust op het voeren van een succesvolle mediation en het toepassen van verschillende vaardigheden die een Mediator moet beheersen. Er zijn verschillende opleiding die MfN en ADR erkend zijn. Dit betekend dat deze opleiding van een hoog niveau zijn. Doordat de communicatie van een Mediator goed moet zijn om een mediation uit te kunnen voeren wordt er tijdens de opleidingen aandacht aan geschonken. Er wordt hier veel aandacht aan geschonken, omdat je moet communiceren tussen twee partijen die in conflict zijn met elkaar. Wanneer de partijen in conflict zijn met elkaar is het lastig om hier goed tussen te komen en dit een positieve draai te geven. Dat is de reden dat de opleiding van een Mediator steeds beter wordt. Ze worden steeds beter om zo de klant op de juiste manier te helpen.