Hier moet je op letten bij het verven van je buitenmuren

Rotterdam-wonen

 

 

Nu de zomer weer begint is het weer tijd om je tuin op te knappen. Je kan die vervallen schutting opknappen door er planten tegenaan te laten groeien of je kan dat lelijke muurtje decoreren met een schilderij. De beste optie blijft echter nog altijd om de verfroller erbij te pakken. Je moet echter wel op verschillende dingen letten als je dat ene muurtje een nieuwe ‘look’ wilt geven.

 

Het juiste moment

 

De temperatuur is zeer belangrijk als je van plan bent om in de buitenlucht te gaan schilderen. De ideale schildertemperatuur ligt rond de 20 graden, maar ook als het kouder is kun je prima nog je verfroller uit de kast halen. Let alleen wel op met hoge temperaturen. Als het kwik richting de 30 graden gaat, wordt het moeilijk om de verf te aan te brengen zonder lelijke strepen in het eindresultaat.

 

Voorbereiding

 

Voordat je begint met verven, moet je eerste zorgen dat de ondergrond schoon is. Een hogedrukreiniger is ideaal om groene aanslag en viezigheid van bijvoorbeeld een muur te verwijderen. Als er nog oude verfresten op een stuk hout of de muur zitten, dan doe je er verstandig aan om eerst een verfreiniger te gebruiken voordat je een gloednieuwe verflaag aanbrengt.

 

Verven

 

Als de ondergrond gereinigd is, kun je gaan verven. Belangrijk is om een goede verf te kopen.Sikkens Rubbol SB is een uitstekende hoogglans verf die je kan gebruiken op metaal, hout en op muren. Het is belangrijk om eerst een dunne laag verf aan te brengen. Te dik plamuren kan voor strepen en oneffenheden op het eindresultaat zorgen. Nadat de eerste laag is aangebracht en gedroogd kun je met een tweede dunne laag zorgen voor een mooi en dekkend eindresultaat.

https://www.verf.nl/