Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

Waarom is een matrasbeschermer gebruiken zo belangrijk?

Er kan in de praktijk niet zelden worden vastgesteld dat de matras het duurste onderdeel vormt van een bed. Een matras is dan ook veelal een behoorlijk dure investering, maar wel één die haar geld meer dan waard is. Enkel en alleen door gebruik te maken van een kwalitatieve en passende matras is het immers mogelijk om verzekerd te zijn van een optimale nachtrust. Dit gezegd hebbende zorgt de hoge aankoopprijs van een matras er in de praktijk voor dat mensen steeds op zoek zijn naar mogelijkheden om deze te kunnen beschermen. Is dat echter wel mogelijk? Zeker en vast! U kunt er immers steeds voor kiezen om hiervoor gebruik te maken van een speciale matrasbeschermer. Waarom het gebruik van zo’n matrasbeschermer nu precies wordt aangeraden ontdekt u hier op deze pagina!

1.) De matras zal langer als nieuw blijven

In eerste instantie kan er met behulp van een matrasbeschermer voor worden gezorgd dat de matras die u heeft aangekocht langer als nieuw zal blijven. Het doorsijpelen van vocht tot in de matras tijdens de nacht zorgt er voor dat de kwaliteit van de matras al snel zeer negatief kan worden beïnvloed. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk zo dat ook het schuim in de matras kan worden beschadigd waardoor het niet alleen haar verende, maar ook haar ondersteunende functie kan verliezen. Door gebruik te maken van een matrasbeschermer kan deze schade in de praktijk zeer eenvoudig en efficiënt worden voorkomen.

2.) De matras kan proper worden gehouden

Elke persoon zweet tijdens het slapen. De één al wat meer dan de ander. Gemiddeld is het echter zo dat we tijdens de nacht al snel zo’n halve liter vocht verliezen. Echt waar? Jazeker! Bovendien is het vochtverlies tijdens de nacht niet het enige waar rekening mee dient te worden gehouden. Wat namelijk ook te denken van het feit dat we massaal huidcellen verliezen? Daar bovenop is het ook niet ondenkbaar dat er nog andere lichaamssappen op de matras terecht zullen komen. In ieder geval, al deze verschillende vloeistoffen en al dit vuil zal door het hoeslaken dringen tot ze de matras hebben bereikt. Eens ze in de matras zitten is het haast onmogelijk om ze er nog uit te krijgen. Een matrasbeschermer gebruiken zorgt er voor dat dit kan worden voorkomen. Bovendien geldt voor een matrasbeschermer ook dat ze eenvoudig kan worden gewassen en dus uitermate hygiënisch is.

3.) U kunt blijven rekenen op de fabrieksgarantie op de matras

Voor veel mensen geldt dat ze niet weten dat er op hun matras, of soms zelfs op hun matrasbeschermer, een bepaalde fabrieksgarantie zit. Dat is natuurlijk fantastisch om te weten, maar zoals vaak zijn er in deze garantievoorwaarden bepaalde, kleine lettertjes terug te vinden. Deze kleine lettertjes stellen doorgaans altijd dat de matras in een goede staat dient te verkeren om aanspraak te kunnen maken op de fabrieksgarantie. Met andere woorden, er mogen zeker geen vlekken in de matras zitten. Gebruikmaken van een matrasbeschermer zorgt er in de praktijk dan ook doorgaans altijd voor dat u probleemloos aanspraak kunt blijven maken op die fabrieksgarantie. Ook dit is uiteraard een zeer belangrijk voordeel waar u op kunt rekenen.