Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Rietdekken is bij iedereen anders

Als je geld over hebt en dat graag aan iets wilt uitgeven, is het een goed idee om alternatieve dakbedekking te overwegen. Alternatieve dakbedekking zoals een rieten dak staat heel mooi op een huis. Het mooie van een rieten dak is dat ze mee gaat met het weer. Als het regent wordt een rieten dak donkerder en als de zon schijnt wordt een rieten dak lichter. Daarom wordt ook weleens gezegd dat riet leeft. 

Als je dus wat geld over hebt en dat graag aan iets wilt besteden is het een goede optie om een rieten kap in je overwegingen mee te nemen. De kosten rieten kap zijn ongeveer twee keer zo veel als die van een pannenkap. Ook gaat een rieten kap net iets minder lang mee dan een pannendak. Je moet een rieten dak dan ook zien als een investering die gezelligheid en sfeer met zich meebrengt. Want het is heel mooi om in een huis te wonen dat met het weer mee kleurt. Een derde reden waarom je een rieten dak zou kunnen nemen is omdat het beter isoleert dan een dak met pannen. De besparing van brandstof wat de extra isolatie met zich meebrengt en de volledige biologische afbreekbaarheid van het dak, maken een rieten dak dus milieuvriendelijk. 

Het aanleggen van een rieten dak moet gedaan worden door een rietdekker. Als eerste komt er dan iemand langs om te kijken wat voor dak het is om een inschatting te maken hoeveel werk er nodig is om riet op het dak te krijgen. Vervolgens kan worden geschat hoeveel tijd en geld het rieten dak kost. Als alles mee zit kan een dak in één dag worden gelegd, maar het is niet bij iedereen mogelijk om het riet tot aan het dak te vervoeren, waardoor het riet met de hand verder moet worden gelopen. Deze onzekere factoren zorgen ervoor dat de prijs ook onzeker is. 

http://www.rietwerk.nl/