Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Mannen ringen als sieraad

Als je vraagt welke mannensieraden het meest populair zijn staan mannen ringen altijd in de top drie. Horloges en ringen zijn de twee meest gedragen mannensieraden. Kettingen, armbanden en oorbellen komen pas later. Helaas zijn mannen ringen vaak duur en ook nog eens behoorlijk suf. Online kun je veel mooiere ringen voor mannen vinden, en vaak nog heel betaalbaar ook! Waar moet je bij de aanschaf van mannensieraden in het algemeen, en mannen ringen in het bijzonder op letten? Lees snel verder!

 

Hoe kies je de juiste winkel voor mannensieraden?

Vaak vind je mannensieraden op sites waar ze ook andere sieraden verkopen. Er is dan een speciale pagina ingericht met bijvoorbeeld armbanden, halskettingen, horloges, oorbellen, ringen en andere sieraden voor mannen. Als je op safe wilt spelen bestel je in een webshop die niet alleen in de Nederlandse taal is geschreven, maar ook een vestigingsadres in Nederland heeft. Dan vallen de mannensieraden onder het 14 dagen zichttermijn en retourrecht. Je kunt vaak met iDeal of met Afterpay betalen, wel zo veilig.

 

Hoe meet je de juiste maat voor mannen ringen?

Het grootste nadeel van een ring is de pasvorm, die moet natuurlijk wel kloppen. Er zijn enkele soorten mannen ringen die niet helemaal gesloten zijn, die kun je zelf op maat afstellen. Duimringen zijn meestal open aan de onderzijde. Bij gesloten mannen ringen moet je de maat van jouw vingen opmeten. Als je een passende ring hebt meet de diameter op in millimeters, zo wordt de maat van mannen ringen aangeduid. Of je neemt een strookje papier, wikkelt die om je vinger en meet deze op. Deel de lengte door 3,14 en je hebt de ringmaat, zo eenvoudig is het.

 

Mannensieraden zijn weer helemaal terug

Een tijd lang droegen mannen weinig sieraden, terwijl het vroeger juist de mannen waren met sieraden, vrouwen droegen veel minder van dit soort accessoires. Mannen ringen dienen voornamelijk als trouwring of verlovingsring. Afhankelijk van waar je woont en wat je religie is zul je bij de verloving een ring dragen aan de ene hand, en na het trouwen aan de andere hand. Links of rechts wordt bepaald door het geloof. Steeds minder mannen dragen een verlovingsring, ze kopen één ring en wisselen die van hand na de bruiloft.

 

Mannen ringen zijn niet alleen voor bruidegommen

Kijk eens in de webshop en je zult verbaasd staan hoe creatief mannen ringen tegenwoordig zijn. Naast goud en zilver zie je veel meer mannen ringen met prachtige details in de vorm, en bijvoorbeeld de inleg van een steentje. Door mannen ringen te vergulden of verzilveren zijn ze veel goedkoper dan een volledig gouden of zilveren ring. Het verschil zie je niet, er zit gewoon een echt laagje goud of zilver over een hard metalen ring. Je ziet het verschil alleen maar aan het prijskaartje. 18 Karaat goud is tegenwoordig de standaard, bij de beste kwaliteit zilver heb je het over 925 Sterling zilver.

 

Meer variatie met mannen ringen

Ringen zijn perfecte sieraden om je karakter te tonen. Met een Ying Yang ring bijvoorbeeld, een duimring of een knuckle ring. Kijk zelf in de winkel en maak jouw keuze.