Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Kiezen tussen een bank en hoekbank doe je zo

Een nieuwe bank kopen kan best lastig zijn. Er zijn veel verschillende modellen waarbij je ook nog een keuze moet maken tussen het materiaal, kleur en type poot. Als je bezig bent met het vernieuwen van je interieur is het een must-do om goed na te denken over het type bankstel: een bank of een hoekbank.

De bank is naast de grote eettafel het belangrijkste meubelstuk in je interieur. Steeds vaker wordt de keuze gemaakt om een hoekbank te nemen, maar wanneer kies je voor een bank en wanneer kies je voor een hoekbank?

De functionaliteit: zitten, liggen of relaxen Natuurlijk is de look and feel van de bank ontzettend belangrijk, maar wat voor soort bank zoek jij? Dit is een vraag die nog belangrijker is. Zit je het liefste op een bank? Dan is een 2-zits of 3-zits met normale zitdiepte jouw match. Vind je het fijner om languit op een bank te kunnen liggen? Dan is een hoekbank met liggedeelte meer jouw ding. Kom je er dan toch niet uit? Dan is een hoekbank met hocker misschien een goed idee.

Formaat bank Het is lastig om een keuze voor een bank of hoekbank te maken als je het exemplaar in de winkel ziet staan. Door de vele opties als materialen en kleuren weet je niet goed hoe het bij jou thuis zal staan. Neem daarom staaltjes mee naar de winkel van jouw fauteuils of muurkleur. Hierdoor maak je het voor jezelf makkelijker om de juiste stof te kiezen. Ook kun je ervoor kiezen om stukken krant op je vloer te leggen in het formaat van de bank of hoekbank die je op het oog hebt. Hierdoor kun je beter inbeelden hoe het eruit komt te zien.

Kleur bank & hoekbank Wil je een bank of hoekbank in grijze tonen of in opvallende kleuren? Kleur is iets heel persoonlijks en met het toevoegen van kleurrijke interieuraccessoires geef je jouw interieur een eigen stijl. Denk dus goed na over de kleur van de bank of hoekbank. Meestal blijkt dat uitgesproken kleuren na een tijdje gaan vervelen. Hierdoor is het beter om een bank of hoekbank te nemen in natuurlijke kleuren en de muur een opvallendere kleur te geven. Een muur schilder je namelijk makkelijker over dan dat je een nieuwe bank of hoekbank neemt. Ook kun je met sierkussens kleur geven aan het bankstel.

Welke bank staat er in jouw woonkamer? Meubilex kijkt graag met je mee voor het kiezen van jouw favoriete nieuwe bank of hoekbank!

https://www.meubilex.nl/