Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Handige printers

Bijna iedereen heeft deze dagen wel een printer in huis staan. Als ik nu een enquête af zou nemen, zou ik met zekerheid zeggen dat er meer dan 90 procent een printer in huis heeft staan. Weinig mensen kennen echter de andere soorten printers die er allemaal bestaan. De printer branche verandert heel snel door de vele ontwikkelingen die zich voor doen deze tijd. Als consument zijnde heb je dit vast niet aan de prijs gemerkt. In dit artikel lees je kort iets over verschillende printers.  

Vroeger maakte iedereen thuis gebruik van de eenvoudige laserprinter. Deze is in de loop van de jaren wel verbeterd, aangezien het eerst erg lang duurde omdat de printjes moesten drogen. Deze printers zijn meestal vervangen voor de continious inkjet printer. Deze hoefde niet te drogen en dit scheelde je dus een hoop tijd. Niet alleen de consument heeft er één thuis staan, maar ook bedrijven maken er goed gebruik van. Daar worden deze vooral gebruikt om brieven en offertes uit te printen.  

Tegenwoordig staan er bij de meeste bedrijven grote industriële  printers die vaak tot andere dingen in staat zijn dan een simpel printje maken. Deze printers zijn belangrijk in het productie proces en de documentatie van producten. Er zijn een heleboel printers die producten moeten voor zien van stickers en codes en die dit ok registreren in het systeem. Op deze manier is het voor het bedrijf veel makkelijker om bepaalde producten terug te vinden. Aan de hand van de barcode die op alle producten zit wordt het een stuk makkelijker om alles te vinden en te controleren in het systeem. Dit wordt vaak bereikt met een codeer printer met een bepaald codeersysteem 

Een andere grote ontwikkeling waar je vast wel van hebt gehoord is de 3d printer. Deze print niet op papier, maar voorwerpen. 

https://www.kba-metronic.com/nl/