Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

De ISDN lijnen verdwijnen, wat nu?

KPN heeft aangekondigd dat de ISDN lijnen verdwijnen en dat zorgt voor nogal wat verwarring en paniek. Heel zakelijk Nederland moet namelijk overstappen op de nieuwe techniek van zakelijke telefonie: Voice over IP, oftewel VoIP. Doordat de ISDN lijnen verdwijnen moet er ineens een heleboel gebeuren, waaronder de verouderde techniek vervangen voor nieuwe apparatuur, kiezen voor welke methode van VoIP jouw organisatie gaat én een bedrijf vinden die dat allemaal kan regelen! Dat laatste is al bereikt, dat kan De Nederlandse Provider namelijk voor je regelen. Wij helpen organisaties die over moeten stappen op de nieuwe techniek van VoIP nu de ISDN lijnen verdwijnen.

Van de ISDN lijnen die verdwijnen, naar VoIP

Doordat de ISDN lijnen verdwijnen, moeten we nu allemaal overstappen naar VoIP, maar waarom eigenlijk? Vroeger was ISDN een uitstekende manier om zakelijke telefonie te regelen, maar tegenwoordig is de techniek verouderd en duur, vandaar dat de ISDN lijnen verdwijnen. Er is een veel betere techniek beschikbaar, namelijk die van VoIP, maar daar zijn twee varianten van. Nu de ISDN lijnen verdwijnen zullen bedrijven moeten kiezen, gaan ze voor SIP trunk of voor cloud telefonie?

SIP trunk

Het voordeel van SIP trunk is dat je als organisatie gewoon gebruik blijft maken van de oude telefooncentrale, dus alle apparatuur kan gewoon behouden worden ook al verdwijnen de ISDN lijnen. De bel- en gesprekskosten zijn een stuk goedkoper, bij calamiteiten wordt alles gewoon doorgeschakeld en nieuwe functies worden beschikbaar. Dat zijn de voordelen van SIP trunk ten opzichte van ISDN.

Cloud telefonie

Cloud telefonie heeft ook een heleboel te bieden ten opzichte van ISDN. De organisatie heeft niet langer een fysieke telefooncentrale, maar eentje die in de cloud zit. Het voordeel hiervan is dat er geen dure onderhoudscontracten meer hoeven afgesloten te worden. De bel- en gesprekskosten zijn bij cloud telefonie ook een stuk goedkoper, en alles zal gewoon sneller gaan. Nieuwe functies kunnen makkelijk geïntegreerd worden zoals vast-mobiel integratie. De ISDN lijnen verdwijnen, maar als organisatie kan je daar veel voordeel aan krijgen. Wacht daarom niet langer, stap vandaag nog naar de Nederlandse Provider!