Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Een zakelijk conflict? Schakel mediator in

Er zijn diverse redenen waarom je een ondernemingsrecht advocaat in dienst zou moeten nemen. zakelijke conflicten komen jammer genoeg vaker voor. Het kan zijn dat er conflicten optreden bij het overnemen van een bedrijf, tussen familieleden als het om een familiebedrijf gaat of wanneer iemand dreigt de onderneming te verlaten. Er moet dan een derde partij ertussen komen die geen persoonlijke of professionele band heeft en die een oplossing voor beide partijen kan vinden.

Een arbeidsmediator gaat samen met beide partijen aan tafel zitten om de geschillen zo goed mogelijk op te lossen. Het hangt van de conflict en de betrokkenen af wat de rol van de mediator zal zijn. Het kan zijn dat ze alleen begeleiding willen en dat de mediator een passieve bijstander moet zijn, maar het is ook mogelijk dat de mediator met oplossingen kan komen als het de partijen niet lukt. Als je wilt dat je advocaat erbij moet zijn, dan mag dat ook.

Het is ook mogelijk om dit alles zonder een advocaat op te lossen. Het voordeel van een arbeidsmediator is dat alles in een heel informele setting opgelost kan worden. Ze zijn ook veel goedkoper en creëren ze een minder stressvolle omgeving.

Om te zien of jouw situatie ook opgelost kan worden met behulp van een mediator, maak dan contact met een mediator bij jou in de buurt. Als je online gaat, dan kun je nagaan hoeveel mediators je in de buurt hebt. Er zijn ook speciale websites die ze voor je kunnen opzoeken.