Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Wanneer heb je recht op smartengeld?

Wanneer je schade hebt opgelopen bij een ongeluk komen hier behoorlijk wat zaken bij kijken. Dit zijn zaken waar je in eerste instantie geen rekening mee hebt gehouden. Niet gek natuurlijk, aangezien je niet verwacht dat je betrokken raakt bij een ongeluk.

Heb ik recht op smartengeld?

Veel mensen vragen zich af waar ze naar een ongeluk recht op hebben en of ze daarnaast nog plichten hebben. Dit is compleet afhankelijk van hoe het ongeluk is ontstaan. Ben jij de zo gezegde aanstichter of het slachtoffer? Wanneer je slachtoffer bent en daadwerkelijk letsel hebt overgehouden aan het ongeluk dan is het goed mogelijk dat je inderdaad recht hebt op smartengeld of een andere vergoeding. In de meeste gevallen heb je dan recht op smartengeld. Dit bedrag staat natuurlijk in verhouding met de schade die is opgelopen en welke kosten hier aan verbonden zijn. In de meeste gevallen kan je gemakkelijk de hoogte van je smartengeld berekenen. Dit is echter wel een indicatie en kan in de werkelijkheid anders zijn.

Is alles goed geregeld?

Heb je het vermoeden dat je niet krijgt waar je recht op hebt of dat je wellicht dingen niet goed aanpakt? Dan kan je er altijd voor kiezen om een specialist in te schakelen. Dit kan in de vorm van een letselschadebureau of een letselschadeadvocaat. Zo weet je zeker dat alles naar behoren wordt geregeld. Hierdoor hoef je, je geen zorgen te maken dat je niet krijgt waar je recht op hebt. Daarnaast is het altijd mogelijk om advies te vragen bij zaken waar je geen kennis van hebt. Dit is in z’n situatie erg prettig, je wilt je namelijk niet druk maken terwijl je al genoeg aan je hoofd hebt. De zijn vele verschillende situaties waarbij je met problemen kan komen te zitten, mocht je dit meemaken aarzel dan niet om hulp te zoeken of om advies te vragen.

https://www.juridischbureauletselschade.nl/