Rotterdam Wonen
Image default
Gezondheid

waar kun je je laten masseren in Rotterdam?

Ben je een fanatieke sporter of houd je juist van veel ontspanning en ben je opzoek naar een masseur? Je kunt je heel goed laten masseren in Rotterdam. Er zijn veel fysio’s of massagesalons waar je je kunt laten masseren. Wanneer je veel sport en daardoor sneller spierpijn of blessures oploopt kan het zijn dat je graag gemasseerd wilt worden op de plek waar je spierpijn hebt of waar je een blessure hebt om dit sneller op te lossen. In dat geval kun je het beste naar fysiotherapeut of een chiropractor gaan. Een normale massage salon is namelijk vaak niet getraind op het oplossen van problemen in spieren, maar alleen op het geven of creëren van een totale ontspanning aan het lichaam. Wat is nu het verschil tussen een fysiotherapeut of een chiropractor? Lees dat hieronder verder 

Wat doet een Chiropractor?

Het woord chiropractor stamt af van het griekse woord geir prattein wat betekent: Behandelen met de hand. Een chiropractor zorgt ervoor dat er kleine impulsen worden gegeven tussen het zenuwstelsel en de gewrichten. Waardoor de klachten die ontstaan tijdens het bewegen minder worden of zelfs helemaal verdwijnen. Doordat ook de zenuwen aangepakt worden kunnen zij de zenuwen weer optimaal laten werken waardoor er daar ook geen pijn meer in zit. Chiropractors kraken vaak de gewrichten los en geven daarna bepaalde massages waardoor de zenuwen gestimuleerd worden en de spieren om de gewrichten zich weer kunnen ontspannen. 

Wat doet een therapeut? 

Een therapeut zorgt ervoor dat er van te voren een goed gesprek wordt gehouden over waar er precies klachten zijn en hoe deze verholpen kunnen worden. Een therapeut kan door middel van bepaalde massagetechnieken knopen laten verdwijnen en de spieren losser maken. Vaak krijg je dan ook oefeningen mee voor thuis die ervoor zorgen dat je spieren ook los blijven en je zo geen of minder snel spierpijn of blessures kan oplopen.