Rotterdam Wonen
Image default
Financieel

Kerntrekbeveiliging is erg belangrijk

De afgelopen jaren wordt er veel bij huizen ingebroken door middel van de kerntrekmethode. Om jouw huis zo veilig mogelijk te maken is het van belang om jou deurslot te beschermen van kerntrekken. Doe je dit niet, dan kunnen inbrekers ongezien binnen 30 seconden bij jou naar binnen lopen. 

 

Wat is de kerntrekmethode?

Kerntrekken is een manier waarop inbrekers gemakkelijk bij jou naar binnen kunnen komen. Ze doen dit door middel van een harde schroef die ze met een schroefmachine in jouw cilinderslot schroeven. Daarna breken ze het slot af met een klauwhamer of trekken ze het slot eruit met een kerntrekker. Het slot is dan kapot en zo kan de inbreker gemakkelijk en snel bij jou naar binnen komen. 

 

Tegenhouden met een speciaal cilinderslot.

Gelukkig zijn er veel oplossingen gekomen om het kerntrekken te voorkomen. Hiervoor is een speciaal cilinderslot ontwikkeld. Een cilinderslot met een hard stalen brug zorgt ervoor dat het slot niet doormidden gebroken kan worden. Een cilinderslot die SKG***  is gekeurd is, is bestand tegen kerntrekken. Het SKG-keurmerk geeft aan hoe inbraakwerend een slot is. SKG** werkt en is goed beschermd tegen bijvoorbeeld lockpicken, maar is zeker niet altijd kerntrek bestendig. Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft het nu verplicht gemaakt dat elke nieuwe woning een SKG*** beveiliging moet hebben tegen kerntrekken, zo belangrijk is het om je huis te beschermen tegen de kerntrekmethode. 

 

Kerntrekbeslag

Nu is een speciaal cilinderslot niet de enige oplossing. Een andere oplossing is een kerntrekbeslag. Dit is een deurbeslag die een extra stukje heeft, die om het cilinderslot heen zit. Dit heeft maar een kleine opening zodat alleen de sleutel er doorheen kan. Zo kan de inbreker het cilinderslot er niet uittrekken of afbreken. Door dit extra stukje kan een inbreker snel herkennen dat dit kerntrek werend is en zullen ze niet snel proberen om daar in te breken. Verder bestaat een kerntrekbeslag uit een buiten- en binnenschild. Hierop zit of aan beide kanten een kruk of aan één kant een greep en aan de andere kant een kruk. Het buitenschil is niet te verwijderen door inbrekers, omdat de bouten aan de binnenkant van de deur worden vastgeschroefd. Een goed kerntrekbeslag is altijd SKG*** gekeurd en voldoet dus ook aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. 

 

Kerntrekbeveiliging is dus erg belangrijk. Je kan je deur beveiligen door een speciaal cilinderslot of door een kerntrekbeslag. Met kerntrekbeslag kan een inbreker gelijk herkennen dat het kerntrekken tegen gaat. Kerntrekbeveiliging is altijd SKG*** gekeurd en heeft dan ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Wil je jouw huis beschermen met kerntrekbeslag zoek dan voor jouw deur het juiste kerntrekbeslag uit bij Toplock.

https://www.toplock.nl/kerntrekbeslag