Rotterdam Wonen
Image default
Gezondheid

Vind mogelijkheden voor mindfulness voor een betere mentale gezondheid

Identificeer gedurende de dag mogelijkheden om mindfulness te oefenen. Stel je de volgende situatie voor:

  • Concentreer je op één taak tegelijk. Studies tonen aan dat multitasking niet echt werkt en ons zelfs meer uitgeput en minder gefocust maakt. Oefen in plaats daarvan van moment tot moment bewustzijn in uw dagelijkse activiteiten. Of je nu de was doet, de afwas doet, autorijdt of kookt, geef je volledige aandacht aan elke taak.
  • Luister goed. Luister actief en aandachtig naar uw collega’s, familieleden en vrienden. “Sterke relaties en brede gemeenschapsnetwerken zijn goed voor je lichaam en geest”, zegt Dr. Young.
    Waardeer de natuurlijke wereld. Geniet tijdens een wandeling van de grootsheid van de natuur door uw zintuigen aan te spreken: geniet van de bezienswaardigheden, geuren en geluiden om u heen.
  • Download een mindfulness-app voor extra hulp bij het identificeren van het moment van mindfulness. Zoek gewoon naar ‘mindfulness’ op uw smartphone of tablet om gratis apps te vinden die beschikbaar zijn voor uw inspiratie – en gemak. Overweeg Jon Kabat-Zinn-meditaties, Insight Timer, Calm en Headspace.

’s Nachts tot rust komen

Dim een ​​uur voor het slapengaan de lichten en neem een ​​warm bad met essentiële lavendelolie en Epsom-zouten, waarvan is aangetoond dat ze de spieren ontspannen en pijn verlichten.

Om uw badtijd nog zinvoller en bewuster te maken, zet u elektronica opzij en geniet u van een inspirerende lezing om uw geest te helpen ontspannen voordat u naar bed gaat.

Wil je graag aan de slag met mindfulness? Dan kan Nick de Waard je hier bij helpen.

https://nickdewaard.nl/