Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Verzendverpakkingen die niet mogen ontbreken in jouw gemakswinkel

Bezit je een gemakswinkel op één van de winkelcentra in jouw stad of dorp, dan ben jij degene die bepaalt wat voor gemak je de klanten wilt bieden. Er zijn ondernemers die hun boetiekje voornamelijk met cadeauproducten vullen, waar anderen er vooral voor kiezen om voetbaltickets, sigaren en boeken aan te bieden. 

 

Maar als je écht een gemakswinkel van de bovenste plank wilt zijn, kun je je service uitbreiden met die van verzending. Je werkt dan samen met een koerier als DHL, Post NL of DPD, zodat inwoners van jouw gemeente hun retouren gemakkelijk bij jou kunnen afhandelen. Zonder zal het echter een stuk lastiger worden om die dienstverlening goed uit te voeren. Dit blog geeft je meer inzicht in de opties die niet mogen ontbreken in jouw gemakswinkel.  

 

Kartonnen enveloppen

 

De verzendverpakkingen die je hoogstwaarschijnlijk het meeste nodig zult hebben, zijn de kartonnen enveloppen. Kartonnen enveloppen zijn stukken sterker dan papieren enveloppen en dit is met name handig als er een groot aantal A4-tjes verstuurd moet worden. Deze enveloppen hebben namelijk een ruime inhoud en daardoor hoef je de verschillende documenten er niet in te frommelen. 

 

Webshop zakken 

 

Online webshops als About You en Zalando draaien al jaren recordomzetten. Maar aangezien je in een webshop geen paskamer hebt, gebeurt het dagelijks dat broeken en shirts teruggestuurd worden naar de diverse depots. Het kan gebeuren dat een klant de verpakking al weggegooid heeft voordat hij of zij zich bedacht heeft en het item toch terug wilt sturen. Op zo’n moment is het handig als jij een aantal webshop zakken voorradig hebt, die je klanten kunnen kopen om hun retournering alsnog te voltooien. 

 

Verzendzakken

Andere verpakkingen die een mooi plekje in jouw gemakswinkel verdienen, zijn verzendzakken. Verzendzakken stellen jouw klanten in staat om wat grotere items te verzenden, zonder dat ze daar direct een hele doos voor nodig hebben. Dit scheelt niet alleen in de opslagruimte van jouw gemakswinkel, maar ook nog eens in de kosten voor je klanten. Er bestaan verzendzakken die gemaakt zijn van plastic, maar er zijn ook varianten op de markt die van ecologisch papier gemaakt zijn.

https://www.rotterdam-wonen.nl/