Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Spellen met behulp van dekbedovertrekken

Wanneer het slecht weer is dan kunnen kinderen niet altijd maar buitenspelen. Het is voor kinderen soms lastig om leuke dingen te bedenken die ze binnen kunnen doen. Al snel zal er worden gegrepen naar de tablet of computer. Met behulp van dekbedovertrekken kun je toch veel leuke dingen met je kinderen binnenshuis doen. In dit artikel geven we een paar voorbeelden waar je mee aan de slag kan.

 

Bouwen en spelen

Met dekbedovertrekken kan je heel makkelijk een tent of fort bouwen. Pak een paar stoelen en gooi hier een paar dekbedovertrekken overheen. Leg voor de zekerheid wat zware boeken op de zitting zodat de stoelen niet om kunnen vallen. Gooi daarna kussens in de tent en de kinderen kunnen kamperen in de woonkamer.

 

Een alternatief van de tent of het fort is een voorleeshoek. Hiervoor heb je wel nog wat extra spullen nodig zoals een matras. Leg dit matras op de grond en bedek deze met dekens. Zet er stoelen omheen en gooi er weer dekbedovertrekken over. Zorg voor wat kussens zodat je relaxt kunt gaan zitten. Kies nu een stapel boeken uit die je kind leuk vindt en ga samen in de tent zitten lezen. Kinderen vinden het heel leuk om met een zaklamp te mogen schijnen en de plaatjes mogen kijken terwijl je leest.

 

Ouder dekbedovertrek

Heb je een iets ouder dekbedovertrek en een beetje de ruimte in je huis dan kan je ook iets actiefs doen. Leg je kind op zijn of haar buik in het midden van het dekbedovertrek en zorg dat het kind zich goed vasthoudt. Nu kan jij het dekbedovertrek voortrekken en glijdt je kind over de vloer heen. Een pluspunt is dat dit meteen een goede training voor jezelf is.

 

Andere spellen

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je binnen kunt doen met behulp van een dekbed. Denk aan een poppenkast, voorwerpen raden die onder het dekbed liggen en nog veel meer. Met een beetje creativiteit kan jij een je kinderen een hele leuke dag bezorgen.

https://www.koalabedding.nl/