Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

SEO specialist, een vak apart

 

Niet iedereen is bekend met de term SEO, laat staan SEO specialist. Zoekmachine optimalisatie (specialist) is de Nederlandse term hiervoor en is al vaker teruggekomen in de laatste jaren als een van de belangrijkste trends. Waar u misschien ook van gehoord heeft is SEA. Dit is de betaalde variant van zoekmachine optimalisatie. Omdat dit gemakkelijk is, zal u ook eerder een SEO specialist tegenkomen. Bij de keuze voor een SEO expert, moet u ook weten wat er doorgaans door zo’n expert gedaan wordt, om uiteindelijk hoog in Google te komen.

SEO (specialist), is dat beter dan SEA?

SEO, daarvoor wordt betaald in de vorm van een SEO specialist, waar SEA direct betalen is voor links, hoog in Google, die er meteen staan bij gekozen zoekwoorden. De claim dat SEO gratis kan zijn wordt dus eigenlijk direct onderuit gehaald, omdat er zonder SEO expert nooit genoeg invloed op Google uitgeoefend kan worden. Maar ervanuit gaande dat er voor een SEO consultant wordt gekozen; is een SEO aanpak dan beter dan SEA?

Er zitten twee kanten aan dit verhaal. Het voordeel van SEA is dat er direct een link hoog in Google staat, bovenaan zelfs, als er betaald wordt. Bij SEO kan hier meerdere weken overheen gaan. Het voordeel hier is echter dat de website dan structureel goed in elkaar zit en de ervaring van bezoekers dan doorgaans ook beter is. Bij SEA kan de website er in principe niet uit zien, u staat toch bovenaan. Het grootste voordeel van SEO is echter dat, wanneer u uiteindelijk bovenaan staat in Google, u hier redelijk structureel staat als u de pagina bijhoudt. Bij SEA betaalt u voor de plek, dus wanneer u stopt met betalen, verdwijnt de link. Voor een definitieve plek hoog in Google, schakel een SEO expert in!

Wat doet een SEO specialist nou eigenlijk?

Een SEO specialist gaat stapsgewijs te werk. In eerste instantie wordt er een ingang voor Google op uw website gecreëerd. De Google specialist doet dit door de website technisch te optimaliseren. Zo wordt hij overzichtelijk en prettig in gebruik voor Google én uw bezoekers. Er wordt vervolgens content geschreven door de SEO specialist die gemakkelijk te ‘verteren’ is door Google. Als SEO expert wordt er een bepaalde schrijfstijl met toepassing van zoekwoorden gebruikt om deze beïnvloeding te maximaliseren. Door deze stappen van een SEO consultant zal uw website structureel goed in elkaar zitten en mogelijk al hoog in Google verschijnen. Er moeten echter nog links gelegd worden naar andere pagina’s, om zo vertrouwen en context aan Google te bieden. Zo komt u met behulp van een SEO specialist als SAM Online Marketing bovenaan in Google te staan. Neem direct contact op en bespreek de mogelijkheden!