Rotterdam Wonen
Image default
Particuliere dienstverlening

Riool ontstoppen Rotterdam – Who you gonna call?

Ghostbusters! Nee, die kunnen niet zoveel met je riolering. Zonder gekheid, een verstopte riolering is op zijn zachtst gezegd vervelend. In veel gevallen kun je zelfs je toilet niet meer gebruiken en dat leidt tot hoogst ongemakkelijke situaties. Het is dus van het grootste belang om je riool snel te ontstoppen en daar kun je in Rotterdam verschillende partijen voor bellen. Maar probeer het eerst zelf. Dat kan je wellicht een hoop centen schelen.

Wat kun je zelf doen om je riool te ontstoppen?

Een riool ontstoppen is een koud kunstje wanneer de verstopping zich hoog in de leiding bevindt. Met een ouderwetse plopper, je weet wel die rubberen zuignap op een stok, kun je de leiding vacuüm trekken. Daardoor schiet de verstopping los en kan de leiding weer doorlopen. Dit kun je overigens ook proberen wanneer het toilet verstopt zit.

Wanneer dit niet werkt kun je een ontstoppingsveer proberen. Zoals de naam doet vermoeden is een ontstoppingsveer een lange metalen veer die je in de afvoer draait. Dit vraagt wel om wat meer kennis en ervaring dan simpelweg raggen met je plopper. Schaam je dus vooral niet wanneer het niet lukt.

Wat doe je in ieder geval niet?

Pas heel erg op met chemische middelen die je in de supermarkt of de bouwmarkt kunt kopen. Chemische middelen zijn vaak erg agressief en lossen misschien wel de verstopping op, maar ook de stevigheid van je leiding. En dat leidt (woordgrapje) tot veel grotere en duurdere problemen. Wanneer het niet lukt om zelf het riool te ontstoppen wordt het tijd om een professional naar Rotterdam te laten komen om je verder te helpen.

Wat doet een professional?

Hetzelfde als jij maar dan voor geld. Nee hoor. Een goede loodgieter zal altijd eerst proberen om de verstopping los te krijgen zonder hak- en breekwerk. Dat betekent dat de afvoer eerst doorgeveerd wordt met de oude, vertrouwde verstoppingsveer en wanneer dit niet werkt wordt geprobeerd om de leiding door te spuiten met een hogedruk spuit. Wanneer ook dit niet werkt kan er met een camera gekeken worden wat het probleem is en wordt er op basis daarvan een plan van aanpak gemaakt.

Je riool ontstoppen in Rotterdam door een professional kost je vaak enkele tientjes maar kan bij grotere problemen flink oplopen. Vraag dus altijd eerst wat een ingreep gaat kosten voordat je akkoord gaat!