Rotterdam Wonen
Image default
Gezondheid

Redenen om sap te proberen

Het lijdt geen twijfel dat sap maken de nieuwste gezondheidsrage is, met sapbars die door het hele land opduiken en veel mensen investeren in hun sapcentrifuges. Sappen gemaakt van vers geperst of vers gebotteld fruit of groente zijn een steeds populairdere manier om te profiteren van de gezondheidsvoordelen van fruit en groenten. Ze zijn ook populair geworden bij lijners die willen afvallen door zichzelf te ‘reinigen’. Hoe nauwkeurig zijn de gezondheidsclaims over sap? Ons hectische leven maakt het een uitdaging om bij te houden welke groenten en fruit we elke dag consumeren. Er kunnen groenten en fruit zijn die u helemaal niet aanspreken. Sap van The Juice Factory geeft je een gemakkelijke manier om al die geweldige gezondheidsvoordelen van fruit en groenten te krijgen!

Voors en tegens

Je kunt meer micronutriënten en fytochemicaliën uit sap halen dan normaal uit een maaltijd, maar je krijgt ook meer suiker en calorieën omdat het sap veel minder vezels bevat dan een maaltijd. Drink voornamelijk groentesap zoals boerenkool, komkommer en selderij (suikerarme groenten) of een portie vruchtensap van 4 ons (dit is het equivalent van heel fruit) om uw suikerconsumptie te verminderen).

Helpt bij de behandeling van diabetes

Diabetes is wereldwijd een veel voorkomende ziekte. Verschillende mensen hebben succes gehad bij het beheersen van diabetes door bittere meloen als natuurlijk middel te gebruiken. De (zoals je zou verwachten) bittere vrucht bevat vier ingrediënten die het lichaam helpen bij het opnemen en verwerken van suiker. Dit product bestaat uit vier ingrediënten: lectine, polypeptide-P, vicine en polypeptide-P. Dit kruid is zo krachtig dat artsen adviseren om het niet te mengen met diabetesmedicatie uit angst voor hypoglykemie. Hypoglykemie is een situatie waarbij de bloedsuikerspiegel gevaarlijk laag wordt. Het maximale aantal bittere meloenen dat u veilig kunt nemen, is twee per dag. Zelfs als je bittere meloen hebt geprobeerd, is het erg bitter, en ik betwijfel of je een heel stuk kunt eten, hoe goed de chef-kok ook is. Bittere meloen kan als alternatief worden geperst. Deze methode verwijdert alle pulp en geeft je een geconcentreerde drank waarvan is bewezen dat het diabetes type 2 bij duizenden mensen omkeert. Voeg deze ingrediënten toe aan pure bittere kalebas als het te bitter voor je is.

Hoe zit het met gebottelde sappen?

Evenzo kan de voedingswaarde van gebotteld, gepasteuriseerd sap verschillen van vers geperst sap. Pasteurisatie wordt meestal uitgevoerd op flessensap. Hierdoor sterven potentieel schadelijke bacteriën af, maar worden sommige – maar zeker niet alle – voedingsstoffen in het sap afgebroken. Tomatensap is zelfs voedzamer na het bottelen. Omdat lycopeen bij verwerking gemakkelijker in ons lichaam wordt opgenomen, bevat tomatensap grotere hoeveelheden dan verse tomaten. Probeer op dezelfde manier te profiteren van de gezondheidsvoordelen van gember en begin met gembershots bestellen.