Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Op zoek naar een onafhankelijk pensioenadviseur voor mij

Een onafhankelijk pensioenadviseur voor uw pensioenvraagstuk. U wil bezig zijn met uw core business en goed werkgever zijn. Pensioen is uitgesteld loon. Een inkomen voor later. Het ‘eerdere’ inkomen krijgt vaak de meeste aandacht terwijl pensioen, het latere inkomen, ook alle aandacht verdient. 

Is er al een pensioenregeling, op basis van de wet (u bent verplicht gesteld deelnemer van een bedrijfstakpensioenfonds) of vrijwillig omdat u een pensioenregeling met uw werknemers bent overeengekomen. Is deze regeling nog naar wens, kunt u zomaar wijzigen en zo nee als er gecompenseerd moet worden hoe doet u dat? Zomaar een paar vragen die bij u kunnen spelen. Onafhankelijk pensioenadviseur Dirk-Jan Plate weet er wel raad mee. 

De onafhankelijke pensioenadviseur die u helpt

Pensioenlogica’s belang is uw belang. Het maakt hem niet uit of u vrijwillig of verplicht al meedoet aan een pensioenregeling, waar deze loopt of dat u misschien bewust geen pensioenregeling aanbiedt. Als u daar vrij in bent kan dat ook een goede keuze zijn als de werknemers er zich maar bewust van zijn. Dat ze er zelf mee aan de slag gaan. 

Een pensioen heeft waarde. Een goed pensioen kost ook wat. Gemiddeld al snel 15% van het salaris als u een adequaat pensioen aan wil bieden. Echter misschien bent u nog niet in deze positie. Is het bedrag voor u als bedrijf te hoog. Dan kunt u ook een lager pensioen aanbieden. Geen probleem als u het maar goed met de werknemers communiceert.  

Een onafhankelijk pensioenadviseur heeft geen andere belangen dan uw belang. Wat u met het advies doet maakt niet uit. Als we een oplossing zonder nieuw product kunnen vinden is dat misschien wel beter. Of een bestaand product aanpassen. Werkzaamheden waarbij Pensioenlogica u kan helpen. Zijn toegepaste kennis vergroot hij graag om daar zijn relaties mee van dienst te zijn. Een afwijkende oplossing ziet hij graag, afhankelijk van uw wensen en overeenkomsten met de werknemers. 

Contact

Wilt u ook advies op het gebied van pensioenrecht vertaalt naar de praktijk en meer? Of andere oplossingen die Dirk-Jan Plate voor u in de kleine lettertjes vindt? Bekijk dan de website van Pensioenlogica voor meer informatie over alle adviezen waarin hij is gespecialiseerd. Zoals u kunt verwachten: het zijn er maar een paar, maar daarin is hij erg bekwaam.