Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Maximale rendement uit je spaarcenten

In tijden van crisis ben je maar wat blij als blijkt dat je nog wat geld hebt kunnen sparen in de jaren voor de crisis. Misschien omdat je in het ergste geval werkeloos bent geworden en het geld goed kan gebruiken om de periode tussen nu en je volgende baan te overbruggen, of omdat het gewoon  een veiliger gevoel geeft. Gelukkig zijn er ook mensen die momenteel niet zijn aangewezen op het opmaken van hun spaargeld en net als voor de crisis in principe alle ruimte hebben om hun geld te investeren om het bedrag nog verder te verhogen tot het moment dat ook deze mensen het moeten gaan gebruiken.

Maar wat is nu precies de beste manier om aan geld te komen, met geld? Voor de crisis hoefde je hier niet zo moeilijk over te doen, zelfs als je het liet slapen op de bank leverde het je geld op, nu is dat wel anders. Momenteel zijn de rentes zo laag dat het maar zeer de vraag is of je wat geld verdiend door te sparen. Het antwoord is waarschijnlijk nee, want de inflatie is hoger dan de rente. Ook beleggen is niet zo aantrekkelijk als het is geweest. De markt is verstoord en dat resulteert in nog meer chaos op de beleggersmarkt. Maar wat moet je dan doen?

Momenteel trekt de crisis weer langzaamaan weg en doen zich veel mogelijkheden voor waar je geld kan verdienen. Tuurlijk is het belangrijk om de risico’s te spreiden, dus je geld beleggen moet je sowieso doen, al is het tien procent van je kapitaal. Als je het nog nooit gedaan hebt is het daarom ook aangeraden om te leren beleggen. Daarnaast kan je investeren in nieuwbouwprojecten of het investeren bij een investeringsfonds. Zorg daarnaast dat je nog wat geld opzij zet zodat je altijd wat achter de hand hebt.

http://leerbeleggen.com/