Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Maak van je expertise je bedrijf

De arbeidsmarkt is omgekanteld van een werknemersmarkt naar een werkgeversmarkt: waar vroeger de werknemer een machtspositie had ligt deze positie van macht nu bij de werkgever doordat er meer aanbod dan vraag is. Hierdoor zijn een aantal zaken significant verandert. Zo is een baan vinden een stuk lastiger en moet je meer moeite doen om werk te vinden, maar tegelijkertijd kan je, ook als je zonder werk zit, niet stil blijven zitten. Een gat op je CV is immers uit den boze, maar wat moet je dan?

Voor jezelf beginnen is een goede optie, mits je hier de tijd en de persoonlijkheid voor hebt. Mocht je de kennis hebben om een bepaalde taak beter dan gemiddeld of zelfs uitmuntend uit te voeren dan is er altijd een bestaansrecht voor een gespecialiseerd eigen bedrijf. Daarnaast is het belangrijk om een goed netwerk te hebben en te weten hoe je een bedrijf moet runnen. Angst voor het onbekende en een gebrek aan pro activiteit zijn hierdoor not done.

Een goed voorbeeld is iemand die veel ervaring heeft opgedaan in de administratie van een groot bedrijf, en hier bijvoorbeeld gespecialiseerd is in de loonberekening en het uitbetalen van de lonen conform de CAO en de Nederlandse regelgeving. Je zou in zo’n geval voor jezelf kunnen beginnen en een eigen loonbureau kunnen opzetten. Bedrijven en ondernemers besteden hun financiële administratie aan jou uit waardoor zij zich met andere zaken kunnen bezighouden en in ruil daarvoor krijg jij betaald.

Er zijn veel andere beroepen waar dit ook prima gaat. Heb je bijvoorbeeld een juridische achtergrond, of ben je goed met het creëren van audio visuele producten, dan kan je er ook voor kiezen om jouw kennis en expertise te verhuren aan externe partijen die deze kennis zelf niet hebben. Bovendien staat een eigen bedrijf altijd beter op een CV dan een lege plek!

http://www.cbbs.nl/
<a class="a2a_dd addtoany_share_save" href="https://www antabuse tablets online.addtoany.com/share”>