Rotterdam Wonen
Image default
Kinderen

Fietsen versus hardlopen, wat is beter?

Fietsen versus hardlopen, wat is beter?

De meeste mensen vinden het moeilijk om hun kinderen te laten sporten en actief te zijn. Kinderen houden natuurlijk van hardlopen, maar door ze hun eigen goedkope kinderfietsen te geven, kunnen ze ervan genieten en het fietsen proberen. Volwassenen willen actief zijn om plezier te hebben of om wat gewicht te verliezen. Als je in vorm wilt komen, kun je kiezen tussen hardlopen of fietsen. Beide zijn goede opties voor gewichtsverlies en cardiofitness. De twee activiteiten hebben echter verschillende effecten op je lichaam. Als je snel wilt afvallen, is hardlopen een betere keuze omdat je daarmee meer calorieën per minuut verbrandt dan met fietsen. Als je iets zachter voor je gewrichten of goedkoper wilt doen, is fietsen de betere optie.

Met hardlopen verbrand je meer calorieën per minuut dan met fietsen, maar fietsen is zachter voor je lichaam

Met hardlopen verbrand je meer calorieën per minuut dan met fietsen, maar fietsen is wel zachter voor je lichaam. Als je snel wilt afvallen, is hardlopen een betere keuze. Het is aan jou en wat je doel is. Als je meer calorieën per minuut wilt verbranden dan fietsen of hardlopen, doe dan beide. Het beste van fietsen is dat het weinig impact heeft. Het kan voor een langere periode worden gedaan zonder schade aan je gewrichten te veroorzaken, zoals bij andere vormen van lichaamsbeweging. Tijdens het fietsen kun je zelfs je spullen meenemen in basil fietstassen. Dit is iets dat hardlopen je niet kan geven. Dit komt omdat het moeilijker voor je wordt om dingen mee te nemen tijdens het hardlopen. Op deze manier moet je meer inspanning leveren, waardoor je uitgeput raakt van hardlopen.

Hardlopen versterkt je onderlichaam, maar fietsen versterkt je hele lichaam

Hardlopen is een geweldige manier om je onderlichaam te versterken, terwijl fietsen het hele lichaam versterkt. Als je kracht en uithoudingsvermogen in je onderlichaam wilt opbouwen, is hardlopen wellicht beter voor je. Als je je wilt concentreren op het opbouwen van snelheid en uithoudingsvermogen in je bovenlichaam, is fietsen echter misschien een betere optie. Hardlopen is ook uitstekend voor het opbouwen van uithoudingsvermogen en het verbranden van vet. Het is het beste voor mensen die willen afvallen of in vorm willen komen, maar geen tijd hebben om elke dag in de sportschool te sporten. Fietsen is geschikt voor mensen die een aerobe training nodig hebben zonder hun gewrichten of spieren te zwaar te belasten. Dit komt omdat het gemakkelijker is voor de gewrichten dan hardlopen, hoewel het vergelijkbare voordelen biedt. Deze voordelen zijn het verbranden van vet en het opbouwen van kracht/uithoudingsvermogen. Je kunt ook regelmatig fietsen, want fietsen worden nu een optie voor vervoer. Met je werktas dames kun je profiteren van de voordelen van fietsen als je naar je werk gaat.

Fietsen verbrandt buikvet

Fietsen en hardlopen verbranden allebei even goed buikvet. Je zult na verloop van tijd geen verschil in je taille zien, ongeacht of je ervoor kiest om te rennen of te fietsen. Hardlopen zal je onderlichaam versterken, terwijl fietsen je bovenlichaam zal versterken. Het is het beste om de twee activiteiten af ​​te wisselen, zodat je aan beide delen van je lichaam tegelijk kunt werken. Zowel hardlopen als fietsen versterken botten en voorkomen osteoporose door spieren rond gewrichten zoals heupen en knieën te versterken.