Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

Welke eettafel past in mijn woonkamer?

Natuurlijk moet je eerst weten welke eettafel je nodig hebt. Hoeveel mensen komen er aan je eettafel te zitten? Ben je alleenstaand en heb je niet veel vrienden die op bezoek komen? Dan hoeft je eettafel niet groot te zijn. Een kleine tafel met twee, of ten hoogste vier stoelen is dan voldoende. Maar voor een gezin van vier personen heb je al snel een grotere eettafel nodig.

Een eettafel voor 6 personen

Maar je gezin heeft maar vier leden, waarom moet je dan een eettafel hebben die groter is? Omdat twee van die vier personen kinderen zijn, schoolgaande kinderen. En als ze nu nog niet naar school gaan zal dat sneller gebeuren dan je denkt.

Een eettafel voor 6 personen kan al te klein zijn voor een gezinnetje van vier.
De eettafel heeft gewoon de verkeerde naam, het is echt een manusje-van-alles. Natuurlijk, het gezin geniet er samen van de maaltijden. Maar familie en vrienden zitten het liefst comfortabel aan een tafel, bij gesprekken of tijdens een gezellig avondje. Lekker met je ellebogen op tafel.
Ook de vrienden van je kinderen gebruiken de eettafel voor het maken van huiswerk, om aan te knutselen, of om gezellig samen van een film te genieten.

Je hoeft niet iedere jaar een nieuwe eettafel te kopen. Je kunt namelijk bij verschillende online meubel aanbieders ook terecht voor een eettafel met uitschuifbare panelen. Daarmee biedt je eettafel plaats aan 8 tot 10 personen, en wordt het alleen maar gezelliger.

Eettafel

Heb je plaats voor een eettafel?

Waar komt je eettafel te staan, en hoe groot is de ruimte. Let daarbij vooral op de stoelen. Om goed te zitten moet de stoel makkelijk naar achteren verzet kunnen worden, en weer aangeschoven natuurlijk. Alleen maar net genoeg ruimte is niet voldoende.

Rondom een eettafel heb je ongeveer 20 tot 25 centimeter nodig, om plaats te bieden aan de stoelen, als die aangeschoven zijn. Om die stoelen comfortabel en goed te kunnen verzetten heb je minstens 50 centimeter nodig, liefst iets meer dan dat.

De eetkamer is een van de belangrijkste leefruimtes in je huis

Voor alle activiteiten die zich af kunnen spelen op en rond een eettafel heb je inderdaad veel ruimte nodig. En het wordt alleen maar meer, wanneer je hele familie bij elkaar komt.

Feestdagen, verjaardagen of een jubileum, het is niet altijd de moeite waard een zaaltje te gaan huren. Als de eetkamer, of de woonkeuken, maar groot genoeg is, kun je al snel de hele familie uitnodigen.

En niet iedereen wil graag hangen op de sofa, op krukjes zitten of de speciale stoel van pa bezetten.
Het grote voordeel van een eettafel is namelijk dat je gasten ook hun handen kwijt kunnen. Op de knieën of op het tafelblad, het maakt niet uit. Wat je ook aan eettafel aan het doen bent, je handen hebben een plekje nodig. Een grote eettafel is daarom niet alleen handig, het is gewoon nodig.

Waar koop je een eettafel voor 6 personen?

Ga maar eens online op zoek naar meubels. Dan kom je al snel Emob tegen. Emob is een website en een online winkel waar je echt alle meubels kunt bekijken. Bestellen is makkelijk en afleveringen zijn altijd op tijd. Meer nodig dan alleen maar een eettafel? Je hoeft niet verder te zoeken.