Een juiste leeftijd bepalen voor een skelter kan toch iedereen? En dat is waar ouders vaak het snelst de fout maken. Want wat doen de ouders als zij besluiten een skelter aan te schaffen voor hun kind? Ze kijken naar de leeftijd van hun dochter of zoon. Is deze leeftijd bijvoorbeeld vijf jaar dan kiezen ze vaak een model van kinderen tot acht jaar. En ouders komen er pas later achter dat de gekochte skelter wel wat groter had gemogen. Waar gaat het hier mis? Men leest vaak dat een skelter geschikt is tot zoveel jaar. Een tip is om andersom te kijken en te kijken naar de term “geschikt vanaf deze leeftijd”. Als je dit doet dan kies je altijd de juiste maat uit. Een skelter voor een 4 jarige?
Ga voor veiligheid en vertrouwen met een vrijloop automaat skelter Even opletten, kies altijd voor een skelter met een vrijloop automaat. Wat is de reden hiervoor? Het zorgt er namelijk voor dat je kind een vertrouwd gevoel krijg met de skelter en het maakt de skelter een stuk meer veiliger. Een vrijloop automaat betekent dat de skelter automatisch schakelt naar neutraal, vooruit en achteruit. Dit klinkt handig, maar wat is de toegevoegde waarde precies? De toegevoegde waarde zit hem in de neutrale stand. De neutrale stand werkt permanent en je hoeft niet afzonderlijk te schakelen. Dit maakt dat de trappers niet meedraaien als je ze stilhoudt. Zou er geen vrijloop bij zitten dan draaien de trappers net zo lang mee tot de skelter stil gaat staan. Rijd je kind te hard, verliezen ze even de controle of schrikken ze van iets dan kan het probleem ontstaan dat de voeten van de trappers schieten. Dit zal natuurlijk niet zonder gevolgen zijn en met een vrijloop automaat is de kans dat dit gebeurt een stuk kleiner. Dit alles maakt een skelter veiliger en vertrouwder voor je kind.
Lekker zomers rijden op een skelter met luchtbanden Auto’s, scooters en fietsen rijden allemaal op luchtbanden, dus waarom ook niet bij skelters? Dat is niet vanzelfsprekend en speelgoedfabrikanten kunnen tegenwoordig nog steeds wat ouderwets en traditioneel zijn. De fabrikanten zijn van mening dat massieve banden minder snel slijten en daardoor een stuk duurzamer zijn dan luchtbanden. Als klant wil je optimale en comfort rijeigenschappen hebben en kiezen daardoor het liefst voor de luchtbanden. Een nadeel van luchtbanden is dat ze lek kunnen gaan en dat ze harder slijten. Dit zijn te verwaarlozen nadelen. |