Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Een webcam cover om uw smartphone af te dekken?

U heeft vast al het nut ingezien van een webcam cover om uw laptop camera af te dekken. Gelukkig. Maar heeft u er ook wel eens bij stilgestaan hoe kwetsbaar u bent als gevolg van de camera op uw smartphone?

Webcam cover steeds meer ingeburgerd

Het afdekken van uw webcam met een webcam cover wordt gelukkig meer en meer toegepast sinds laptops met ingebouwde webcams zo populair zijn geworden. De angst dat men bekeken wordt, zelfs als de webcam niet aanstaat, wordt groter. En dat is maar goed ook, want laptop- en smartphone camera’s kunnen gemakkelijk worden gehackt. Daarom is het naast het afdekken ook belangrijk om de volledige virusscan functie van uw apparaat te activeren, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw SD-kaart en alle bestanden veilig zijn.

Technologische vooruitgang

Hoewel de technologie niet meer weg te denken is voor velen van ons: het heeft ons verbonden met mensen over de hele wereld en het maakt ons werk en persoonlijke leven gemakkelijker, is er nog steeds de kwestie van privacy die steeds weer de kop opsteekt met deze nieuwe innovaties. Als u uw laptop webcam camera afdekt, vraagt u zich nu waarschijnlijk af of u ook de camera van uw smartphone moet afdekken.

Moet u de camera van uw smartphone afdekken?

Net als bij een laptop camera lijkt het erop dat een telefoon camera gebruikt kan worden door hackers en oplichters. Het probleem hiermee is dat onze telefoons vrijwel overal met ons meegaan, waardoor kwaadwillenden bijna elk aspect van ons dagelijks leven en elke beweging die we maken kunnen zien – of dat nu binnen of buiten ons huis is. Het geeft mensen het voordeel dat ze weten wanneer we op reis zijn, wanneer ons huis leeg kan staan en wat onze dagelijkse routines zijn – wat gevaarlijk kan zijn. Dit maakt uw smartphone een gewild doelwit voor hackers. Immers, als ze eenmaal een smartphone camera hebben gehackt, kunnen ze gemakkelijk veel meer zien dan wat een laptop zou kunnen laten zien, omdat die niet zo met ons meereizen als een smartphone. Dit betekent dat het in feite voordelig zou zijn om ook uw camera van uw smartphone te bedekken wanneer ze niet in gebruik zijn.

Wat u kunt doen

Bezoek de website van Webcamcovers.nl en maak uw keuze voor uw webcam cover. Voor zowel uw laptop als uw smartphone.