Rotterdam Wonen
Image default
Huishoudelijk

De 5 beste waterkokers van 2022: Een uitgebreid koopadvies

De 5 beste waterkokers van 2022: Een uitgebreid koopadvies

De beste waterkoker is voor de meeste mensen een apparaat dat in de basis makkelijk te gebruiken is en het water zo snel mogelijk aan de kook brengt. Daarnaast moet het design ook aantrekkelijk zijn, het staat immers eigenlijk altijd in het zicht op het aanrecht. Door het grote aanbod van verschillende modellen kan het alleen nog wel eens lastig zijn om de juiste koop te vinden.

Elke keuken is incompleet zonder waterkoker. In bijna alle huizen staat wel een waterkoker. Met een waterkoker kook je snel water tot 100°C. Zo maak je gemakkelijk water voor thee of koffie. Maar waar let je op bij het kopen van een waterkoker? Gedetailleerd testen van meer dan 30 verschillende modellen zal de waterkoker vinden die aan uw behoeften voldoet.

Een goede waterkoker kiezen: waar let je op? 

Bij de keuze voor een goede waterkoker let je op een aantal onderwerpen. Deze hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

Volume.

Met andere woorden, hoeveel water past er in de waterkoker. Ze hebben meestal grote en kleine waterkoker, afhankelijk van de hoeveelheid water die je  wilt  koken. Als je in een groot gezin woont, heb je waarschijnlijk een andere (grotere) maat nodig  dan een alleenstaand huishouden – tenzij je een zware drinker bent.

 Wil je een waterkoker met temperatuurregeling?

Deze zijn  erg handig als je de waterkoker vaak voor thee gebruikt. Verschillende soorten thee vereisen verschillende watertemperaturen. Als je kokend water over de theeblaadjes giet, kan de smaak van de thee  anders zijn en kan de smaak onaangenaam (bitter) zijn. Temperatuurregeling is ook erg handig als je  warm (niet-kokend) water  nodig hebt. Zoals babyvoeding. Of als je direct warm water wilt drinken. Ook de temperatuurweergave is erg handig. Dan wordt bijvoorbeeld de temperatuur op het scherm weergegeven. Zo kook je  water op precies de juiste temperatuur. Ook is het gebruikelijk om te zien hoe ver het apparaat  is gekomen bij het verwarmen van het water.  Nog een tip voor de echte theeliefhebber: Kettle Tea Filter. Dit is erg praktisch aangezien de waterkoker tevens een theepot is om thee in te weken.

Functie om water warm te houden

Sommige goede waterkokers hebben een warmte-isolerende functie. Je hoeft niet elke keer water  te koken. Water wordt bijvoorbeeld 30 minuten tot enkele uren warm gehouden. Daarom hoeft u het apparaat niet uit te schakelen wanneer u een tweede glas warm water schenkt.

Kalkfilters

Kalkfilters zijn geen overbodige luxe. Zeker als het verwarmingselement van de waterkoker geen omhulsel heeft. In dat geval zit het verwarmingselement  als het ware “los” van binnen. Hierdoor wordt kalk veel sneller. Als de waterkoker een kalkfilter heeft, kunt u de kalk niet uitschenken. erg lekker!

De 5 beste waterkokers van dit moment

Hieronder zie je een overzicht van de top 5 waterkokers van 2022. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd en hierbij is er rekening gehouden met diverse reviews, kosten, specificaties en nog veel meer!

 waterkoker inventum

1.     Philips Daily

De Philips Daily HD9350 is een klassieker en zeer geschikt voor langdurig en betrouwbaar gebruik. Het is een gebruiksvriendelijke, snelle en nauwkeurige waterkoker met een mooi metalen design. De koker heeft een hoge prijs-kwaliteit verhouding. 

 De Philips Daily HD9350 is een compacte waterkoker met een ruime inhoud van 1,7 liter, genoeg voor 7 koppen thee in één keer. Dankzij de literindicator bepaal je zelf hoeveel water je kookt. Het krachtige vermogen van 2200 W garandeert een kooktijd  van 136 seconden.

  Wanneer u uw apparaat inschakelt, gaat er een klein indicatielampje branden. Als het water kookt, gaan de lichten uit en klinkt het geluidssignaal. Je kunt de waterkoker dan veilig vasthouden met een geïsoleerd handvat. De waterkoker is gemaakt van roestvrij staal en voorzien van een kalkfilter voor eenvoudig onderhoud en betrouwbaarheid. Het fijnmazige filter voorkomt kalkaanslag bij het gieten van water.

 Het platte verwarmingselement zorgt ervoor dat het water snel kookt, wat het schoonmaken makkelijker maakt. De grootte van de opening maakt het ook gemakkelijker schoon te maken.

 Bovendien is het uitgerust met een veiligheidssysteem dat de waterkoker automatisch uitschakelt wanneer deze van de basis wordt getild of wanneer het water opraakt (om te voorkomen dat hij kookt en uitdroogt).

2.     Siemens Senses for Senses

De Siemens TW86103P is een uitstekende waterkoker met warmhoudfunctie en instelbare temperatuur. 

 Deze waterkoker heeft een inhoud van 1,5 liter en een vermogen van 2400 W. Het duurt gemiddeld 120 seconden om water te koken. 

 De Siemens TW86103P is de beste keuze voor de theeleuten onder ons. Met vier instelbare temperatuurstanden tussen de 70 en 100 °C kun je water tot jouw geprefereerde temperatuur opwarmen. Zo zet je verschillende soorten thee zonder dat de theeblaadjes verbranden. Handig is de warmhoudfunctie om je water 30 minuten langer op temperatuur te houden. Het model is extreem veilig dankzij de veiligheidsfuncties. Zo is het voorzien van een overhittingsbeveiliging en schakelt de waterkoker automatisch uit wanneer de deksel wordt geopend. Bovendien maakt de dubbelwandige behuizing van kunststof het mogelijk om de waterkoker aan te raken na het koken.

3.     Bosch Styline

Bosch Styline TWK8611P-Kettle is niet de goedkoopste waterkoker, maar hij is het geld meer dan waard! Dit model biedt  een inhoud van 1,5 liter, waardoor je  thee zet voor 6 personen. Uniek aan dit model is een breed scala aan temperatuurinstellingen dankzij de  instelbare temperatuur. Je kunt bij deze beste waterkoker kiezen uit vier temperatuurstanden. Zo is er een programma voor groene thee of witte thee. Zo verwarm je het water tot de perfecte temperatuur  voor het kopje thee dat jij wilt!

Dit model heeft een zeer snelle kooktijd en houdt het water warm dankzij de warmtevasthoudfunctie. Met deze isolatiefunctie houdt u het water tot  30 minuten  op de gewenste temperatuur. Zo hoef je het water maar een keer te verwarmen, om meerdere koppen thee te kunnen drinken. Niet voor niets ziet men deze waterkoker vaak als de beste waterkoker voor thee! Niet alleen is deze waterkoker handig en makkelijk in gebruik, hij heeft ook nog eens een mooi design. De Bosch Styline TWK8611P is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt geleverd met 2 jaar garantie.

4.     Princess 236023 RVS waterkoker

De Princess 236023  Waterkoker wordt door velen beschouwd als de beste roestvrijstalen waterkoker! Dit komt  door het compacte formaat met een inhoud van 1 liter en een vermogen van 2200 watt. Vier kopjes thee is genoeg en dankzij het vermogen kookt het snel. Uit de meting kun je ook precies zien hoeveel water je moet koken. 

 Deze Princess 236023 RVS Waterkoker heeft een korte kooktijd, hierdoor maak je snel een heerlijk warme drank voor jezelf of je gasten! De voorkant van het model heeft  een handige schenktuit om morsen te voorkomen. De uitlaat heeft een kalkfilter. Zeer geschikt voor linkshandige en rechtshandige mensen, dankzij de mogelijkheid om de waterkoker 360° te draaien.

5.     KitchenBrothers Elektrische waterkoker

Ben je op zoek naar een goede temperatuur gecontroleerde waterkoker? Vervolgens raad ik deze Kitchen Brothers waterkoker met temperatuurregeling aan. Deze waterkoker heeft een praktische temperatuurregeling waardoor je nog meer gemak geniet. Deze temperatuurregeling werkt eigenlijk alleen via het display.

 Deze waterkoker van Kitchen Brothers ziet er ook prachtig uit, helemaal zwart  en gemaakt van roestvrij staal. Dankzij de roestvrijstalen kan  geniet je van een lange levensduur. Bijkomend voordeel is dat deze waterkoker een inhoud heeft van 1,5 liter.

Conclusie 5 beste waterkokers van 2022

Om de beste waterkoker voor uw behoeften en eisen te kopen, hoeft u alleen maar een van de bovenstaande opties te kopen. Zo weet je zeker dat je een goed toestel koopt met een goede prijs/prestatieverhouding. Als je geen tube hebt die niet aan je behoeften voldoet of je gewoon niet aanspreekt,  kun je zelf  de beste kopen. Ten tweede is het belangrijk om goed op een paar dingen te letten. Zo is  inhoud belangrijk, maar ook de snelheid waarmee water kookt  (niemand wil lang wachten) en ook  design kan een belangrijke rol spelen bij het nemen van beslissingen.

https://waterkoker.info/