Rotterdam Wonen
Image default
Verbouwen

Je verbouwing gemakkelijk en snel laten verlopen.

Als je hebt besloten om je huis te gaan verbouwen kan dit voor best wat stress zorgen. Het verbouwen van je huis kost niet alleen veel geld en tijd, maar het vergt ook een hele goede planning en organisatie. Zeker als dit je eerste verbouwing is of als planning en organisatie niet bepaald je sterkste punt is kan een verbouwing voor een hele hoop stress zorgen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je verbouwing soepeltjes en gemakkelijk zal verlopen. Als jij al stress krijgt als je alleen maar denkt aan een verbouwing ben je hier aan het juiste adres. Ik vertel je graag hoe je alles zo soepel mogelijk kan laten verlopen!!

Zorg voor een heel goed overzicht.

Om te beginnen met het plannen en organiseren van een verbouwing is het prettig om een goed overzicht te hebben. Bedenk goed wat er allemaal verbouwd gaat worden en hoe dit precies allemaal in zijn werk gaat. Als je het lastig vindt om een goed overzicht te maken kun je in je hoofd elke ruimte van het huis langslopen. Wat gaat er in elke ruimte allemaal gebeuren, begin bijvoorbeeld bij de muren en de vloer en ga zo alle ruimtes helemaal van top tot teen af. Als je hier een goed overzicht van hebt is dit al een heel goed begin! Dit overzicht gaat echt de basis worden van de hele planning en organisatie van de verbouwing!

Zorg voor een goede planning.

Als je het overzicht van de verbouwing goed op een rijtje hebt gezet kun je verder gaan met een planning van de verbouwing. Probeer van alle werkzaamheden en aanpassingen een inschatting te maken van hoe lang dit zal duren. Als je dit lastig vindt zijn er genoeg aannemersbedrijven die je hierbij kunnen helpen! Er zijn ook andere zaken die je echt op tijd moet inplannen, bijvoorbeeld een bezoekje aan de bouwmarkt, het inpakken van alle spullen die uit de kant moeten enzovoorts!

Haal alles wat je nodig hebt in huis.

Als je een goed overzicht hebt van alle werkzaamheden en de planning is gemaakt kan je gaan kijken naar alles wat je nodig hebt. Als je mensen inhuurt voor bepaalde werkzaamheden en aanpassingen is het handig om te informeren welke apparatuur en andere zaken zij zelf meenemen en wat jij moet voorzien. Ook voor klusjes die je zelf gaat doen is het prettig om te zorgen dat je alles in huis hebt zodat je goed door kan werken. Denk bijvoorbeeld aan gereedschap, producten van Alabastine of verfkwasten.

Zorg voor genoeg helpende handen!

Naast een goed overzicht, een goede planning en de juiste producten valt of staat een verbouwing echt met de hulp die je inschakelt. Als je een hele grote verbouwing op de planning hebt staan is het prettig om te zorgen voor genoeg helpende handen. Huur bijvoorbeeld een aannemer in om je te helpen met bepaalde zaken of huur bijvoorbeeld een schildersbedrijf in. Ook is het altijd handig om te kijken naar mensen in jouw directe omgeving die heel handig zijn om sommige dingen goed kunnen! Je weet wat ze zeggen, vele handen maken licht werk!