Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

Binck Bank: Online beleggen via jouw eigen bank

Handel drijven is aardig lastig. Je moet weten waar je mee bezig bent als je je vermogen wilt vergroten. Binck Bank en vele andere banken willen je hier wel bij helpen. Maar waarom is beleggen en handel drijven nou zo ingewikkeld? En op wat voor een manier kan een bank je daarbij helpen? Lees er hier alles over.

Ingewikkelde beursindex
AEX, Forex, Down Jones Index, aandelen en nog vele andere termen vliegen je om de oren als je eens gaat onderzoeken wat er bij beleggen allemaal komt kijken. Eer je daar een beetje je weg in gevonden hebt ben je alweer een aantal weken tot maanden verder. En dan ben je nog niet eens begonnen met beleggen. De aandelenbeurs is namelijk ontzettend ingewikkeld. Als je niet zeker weet waar je mee bezig bent dan heb je de kans dat al je inleg binnen mum van tijd weg is omdat je een verkeerde investering of belegging hebt gedaan. Je moet behoorlijk veel verstand van economie hebben om te kunnen voorspellen wat de aandelen die jij in je handen hebt gaan doen. Hierbij gaat het niet alleen over de Nederlandse economie maar ook die uit het buitenland. Veel bedrijven die aandelen verkopen zijn immers in het buitenland gevestigd en hebben dus ook te maken met de economie in Amerika, China of een ander willekeurig land. 

Onvoldoende tijd
Niet alleen is beleggen erg ingewikkeld. Zelfs als je een ervaren belegger bent kost het behoorlijk wat inspanning om aandelen op een goed moment te kopen of verkopen. De beursmart veranderd namelijk continue onder de invloed van de economie. Je moet de hele dag bezig zijn met je beleggingen als je winst wilt kunnen maken. Als je alleen af en toe in je vrije tijd even kijkt hebt je namelijk grote kans dat je de ideale periode om een aandeel te kopen of verkopen misloopt. Er zelfs grote kans dat je dan verlies loopt en al je ingelegde geld kwijtraakt. Je hebt er dus daarom een hoop tijd aan kwijt als je echt goed wilt beleggen.

Beleggen bij de bank
Mocht je toch graag willen beleggen dan kan een bank je wel helpen een beleggingsrekening te openen. Het is handig dat je dan meteen een tabblad krijgt direct naast je betaalrekening en spaarrekening. Op die manier kun je handig switchen tussen al je rekeningen en ook gemakkelijk geld van de ene rekening naar de andere overzetten. Dat geldt dus ook voor geld overzetten van je betaalrekening naar je beleggingsrekening. Het is bij dezelfde bank en de overschrijving daarom al direct verwerkt worden.

Beleggen door de bank
Mocht je geen verstand hebben van beleggingen of gewoon geen zin hebben om er zoveel tijd en moeite in te steken dan kan de bank je ook helpen door beleggingen voor je te doen. Je laat het beleggen dan over aan een expert die is ingehuurd door de bank om de beleggingen van jou en andere mensen te regelen. Op die manier heb je er zelf geen omkijken naar. Ben je iemand die graag de controle houdt dan is dit misschien juist weer niet de optie voor je.

Kijk naar jezelf om te bedenken welke vorm van beleggen bij jou het beste past. Een beleggingsadviseur kan je hier eventueel ook wel bij helpen.