Rotterdam Wonen
Image default
Business / Financial Services

3 Redenen om voor meubelen uit de sale te gaan

Meubelstukken zijn vaak erg duur in aanschaf, om over designermeubels maar niet te praten. De ene kast is nog duurder dan de ander en voor banken en tafels wordt al helemaal vaak de hoofdprijs gevraagd omdat iedereen ze nodig heeft. Kwaliteitsmeubels hoeven echter helemaal niet zo duur te zijn. Vaak zijn deze kwaliteitsmeubels goedkoper als je let op sales. Deze sales zijn vaak te vinden bij Leen Bakker en andere woonwinkels. Hier zijn een aantal redenen om voor een bank of ander meubelstuk uit de sale te gaan.

Het is goedkoop
Een goede bank hoeft immers geen fortuin te kosten. Je bent dus minder geld kwijt omdat je gewoon handig inspeelt op de kortingen die er bij winkels zelf al wordt gegeven. Zo heb je een goede, gloednieuwe bank zonder er de hoofdprijs voor te betalen. De bank is precies dezelfde als de bank die hij buiten de sale was, alleen de prijs is wat gunstiger. Fabrikanten vragen expres extra veel voor hun meubelstukken in de hoop dat mensen dan snel een woonset aanschaffen voordat hun keuze uitverkocht is. Desondanks blijft er altijd nog genoeg over voor wie daar niet aan mee wil doen.

Precies hetzelfe
Zoals hierboven gezegd krijg je echt geen ander bankstel als je wacht tot hij in de uitverkoop is. De stof is nog precies hetzelfde en het zitcomfort zal in die tijd niet veranderen. Het enige is dat je misschien wat minder keuze hebt in de verschillende bankstellen of stoelen die je aan wilt schaffen en het kan zijn dat je niet je kasten, bank, tafel en stoelen allemaal matchend kan krijgen. Toch hoeft dit helemaal niet op te vallen als je het een beetje handig aanpakt. Dat het hout licht van kleur verschilt is helemaal niet zo belangrijk en kan opgelost worden met een leuke loper het dressoir.

Voorwerpen om te gebruiken
Banken, tafels en stoelen zijn gebruiksvoorwerpen. Het is daarom logisch dat er na verloop van tijd wat gebruikerssporen op zullen verschijnen. Hoe zuinig je ook op je nieuwe leren bank bent, je kunt niet voorkomen dat er na een jaar of twee wel te zien is dat de bank niet gloednieuw meer is. Vooral in een huis met kinderen en’/of huisdieren gebeurd er nog wel eens wat; er gaat een beker drinken over de stoel heen of wordt per ongeluk in de tafel gekrast. Met een kast or bijzettafel die je in de uitverkoop kocht geef je daar misschien iets minder om.

Er zijn natuurlijk ook wel een paar nadelen aan de sale. Zo kan het zijn dat je een schitterende hoekbank of driezitter vindt maar die net niet meer in jouw favoriete kleur te verkrijgen is. Het gaat bij sale immers vaak om restanten omdat een nieuwe collectie eraan komt of een winkelketen ophoudt te bestaan. Ook zul je niet de allernieuwste soorten tafels of kasten. Het zijn vaak de salontafels uit de vorige collectie die worden afgeprijsd. Toch kun je, als je op de uitverkoop let, leuke koopjes op de kop tikken.