Zzp’er in Zoetermeer? Kies voor een administratiekantoor!

Rotterdam-wonen

Je bent zelfstandig ondernemer en je wilt natuurlijk zo min mogelijk belasting betalen. Je weet dat er talloze mogelijkheden zijn in het drukken van kosten of het opvoeren van aftrekposten, maar hoe werkt dat echt? Voornamelijk, wat is er ook echt belastingtechnisch toegestaan?

 

Als ondernemer heb je waarschijnlijk al een hele hoop sites afgestruind naar het vinden van regeltjes, tips en artikelen over het besparen van belasting. Maar er bestaan veel regels en richtlijnen waar je als zelfstandige geen weet van hebt.

 

Dit alles kost veel tijd en moeite. Iets wat je veel liever investeert in het opbouwen van je onderneming. Gelukkig kan je je administratie uitbesteden aan een administratiekantoor Rotterdam.

Het belang van de administratie bijhouden

Het maken van nieuwe connecties en de vrijheid die erbij komen kijken, maken het ondernemen spannend. Een belangrijk, misschien een stuk minder leuk aspect, is het bijhouden van je administratie. De meeste ondernemers hebben de neiging om dit dan ook uit te stellen of vergeten de administratie volledig. Als iets verkeerd gaat, te lang uitgesteld wordt of onvolledig wordt ingevuld is de kans op een boete zeer groot. Dit is natuurlijk zonde.

 

Een betrouwbaar administratie- en advieskantoor nemen deze zorgen weg. Ook wordt er een gestructureerd overzicht gecreëerd zodat je ten alle tijden inzicht hebt op de financiële situatie van je bedrijf. Dat geeft een rust en een goed gevoel. Zodat jij verder kan met waar je goed in bent, het verder ontwikkelen van je onderneming.

 

Dit is niet het enige wat een administratiekantoor kan doen. Een administratiekantoor helpt je ook met het samenstellen van je jaarrekening en publicatie documenten. Verder kan er meegedacht worden over hoe het maximale uit alle fiscale voordelen kan worden gehaald.

 

Een voorbeeld hiervan is door het overstappen van een eenmanszaak naar een BV. Zo kan een BV niet alleen een aansprakelijkheids voordeel opleveren maar ook een belastingvoordeel.