Rotterdam Wonen
Image default
Vervoer en transport

Tips voor het inhuren van een verhuisbedrijf in Rotterdam

Het maken van een verandering is een proces dat veel details omvat en het is belangrijk om voorzichtig te zijn met elke stap. Als u uw nieuwe woning al hebt gekozen, is het nu tijd om de verhuizing te organiseren. En de eerste stap is het inhuren van een gespecialiseerd verhuisbedrijf in Rotterdam.

Maar hoe weet u of u het bedrijf kunt vertrouwen en er zeker van kunt zijn dat uw meubels veilig aankomen? In deze gevallen is het altijd goed om voorzichtig te zijn. Dus, voordat je een contract afsluit, zorg ervoor dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan in de toekomst. Bekijk onze tips om de beste optie voor uw verhuizing te kiezen.

 

Vraag een offerte aan

Veel verhuisbedrijven bieden een gratis offerte aan, zodat u de kosten-batenverhouding van de gevraagde dienst kunt beoordelen. Idealiter neemt u contact op met meerdere vervoerders voordat u een contract afsluit.

Een tip is om te vragen om de offerte zo gedetailleerd mogelijk te maken, met vermelding van de diensten die zij verrichten, het materiaal dat zij ter beschikking stellen, het aantal medewerkers dat ter beschikking wordt gesteld en het aantal uren dat het transport wordt uitgevoerd. Laat alle citaten uitprinten of in de e-mail staan.

Zoek in de bedrijfsgeschiedenis

Laat na een eerste selectie van bedrijven niet alleen de prijsfactor doorslaggevend zijn. Alvorens een contract te sluiten, is het van essentieel belang om de referenties van de instelling in de bureaus voor consumentenbescherming en de evaluatiesites te onderzoeken.

U kunt ook zoeken naar referenties van vorige klanten, om meer details te hebben over hun ervaringen. Deze stap is in zekere zin moeizaam, maar geeft wel resultaat.

Onderzoek

Onderteken geen enkel contract voordat het bedrijf een analyse maakt in het huidige huis en op het nieuwe adres. Het biedt niet alleen meer zekerheid, maar garandeert het bedrijf ook de mogelijkheid om alle behoeften en bijzonderheden van uw verhuizing te controleren.

Op dit moment controleert de transporteur bijvoorbeeld de lijst met te vervoeren meubelen, controleert hij welke gedemonteerd moeten worden, bepaalt hij hoeveel helpers er nodig zijn voor het inpakken en laden, de grootte van de vrachtwagen voor het transport, of het nodig is om het meubilair op te tillen, en andere details.

Contract

Als u een ideaal bedrijf heeft gevonden om uw verhuizing te maken, is de volgende stap een servicecontract nodig. Bekijk alle voorwaarden en zorg ervoor dat u akkoord gaat met alle voorwaarden. Zo voorkomt u mogelijke verliezen of ongemakken op de dag van de verhuizing in Rotterdam.

Verzekering

Bepaalde soorten ongevallen moeten door het bedrijf zelf worden gedekt, maar er zijn andere gevallen waarin de vervoerder niet verplicht is om de verantwoordelijkheid op zich te nemen. Daarom is het aan te raden om een verzekering af te sluiten voor uw verhuizing.

Probeer het hoofdkantoor te bezoeken of controleer of het verhuisbedrijf een registratie en een fysiek adres heeft; betaal nooit voor de dienst zonder een ontvangstbewijs te vragen en weiger het volledige bedrag van de verhuizing op voorhand te betalen. Zo bent u er zeker van dat de verhuizing naar wens verloopt.

https://www.keurmerkverhuizer.nl/