Rotterdam Wonen
Image default
Eten en drinken

Tips voor het drinken van water

Het is geen geheim dat water erg belangrijk is voor onze gezondheid en ons welzijn, maar door de algemene zorgen en afleidingen in ons dagelijks leven vergeten we gemakkelijk om voldoende te drinken. We drinken misschien niet genoeg water, vervangen het door te veel alternatieven omdat we het niet lekker vinden of drinken gewoon helemaal geen water! De fijnproevers gaan voor water uit een waterfilterkan om zodoende nog schoner en puurder smakend water te verkrijgen, anderen kiezen voor flessenwater. Al met al is het belangrijk om zowel thuis als buitenshuis herinnerd te worden aan het zeer fundamentele onderdeel van onze gezondheid. Het gebrek aan hydratatie kan een gevoel van mistigheid, droge ogen en lippen, ingevallen ogen, constipatie en zelfs nierstenen veroorzaken. Wil je gezonder leven? Begin met meer water te drinken!

Waarom zou ik meer water moeten drinken?

Er zijn een aantal gezondheidsvoordelen die voortvloeien uit het drinken van meer water, waaronder:

• Verkleint de kans op kanker aanzienlijk.

• Verlicht nierstenen en voorkomt de ontwikkeling ervan.

• Smeert en beschermt uw gewrichten.

• Matigt de lichaamstemperatuur.

• Verwijdert schadelijke bacteriën en afval in de maag.

• Geeft energie en revitaliseert het lichaam.

• Verlicht krampen en spierpijn.

Tips om meer water te drinken

• Neem overal water mee 

Als je gaat wandelen of wat voor activiteit dan ook buitenshuis, zorg dan dat je een fles gevuld met water bij je hebt. 

• Vermijd sportdranken

Het is gemakkelijk om in de hype achter sportdrank te vervallen. Ze worden tenslotte gepromoot als drankjes die speciaal voor sporters zijn gemaakt, dus ze moeten wel gezond zijn, toch? De meeste sportdranken doen precies het tegenovergestelde van wat ze zouden moeten doen. Ze kunnen leiden tot een hoge calorie-inname en kunnen je zelfs uitdrogen. Het is belangrijk om te onthouden dat hoe goed een sportdrank ook lijkt te zijn; het mag nooit dienen als vervanging voor water.

• Vermijd suikerhoudende dranken

Wanneer u moet kiezen tussen het nemen van water of een suikerhoudende drank zoals vruchtensappen en frisdrank, is water altijd de betere optie. Dit bespaart geld en helpt bij het afvallen.

• Drink water voor of tijdens de maaltijd

Er is geen slecht moment om water te drinken! Maar het drinken van water voor of tijdens de maaltijd helpt de spijsvertering enorm en bevordert gewichtsverlies. Idealiter is de beste tijd om water te drinken om af te vallen 30 minuten voor een maaltijd.

• Drink op tijd

De grootste aanleiding van hydratatie is vergeetachtigheid. Stel gedurende de dag herinneringen in om eraan herinnerd te worden dat je moet drinken. Vergeet niet om deze herinneringen op de juiste manier te plaatsen, want dit is de beste manier om water te drinken.

• Stel doelen

Afhankelijk van je activiteitsniveau en metabolisme heb je een aanbevolen hoeveelheid water per dag nodig. Voor de meesten zou echter ongeveer 2 tot 3 liter water voldoende moeten zijn.

Waterfiltratie gebruiken

Mogelijk woon je in een gebied waar kraanwater niet veilig is om te drinken. Misschien smaakt of ruikt het een beetje vreemd. Flessenwater is daarentegen misschien niet de beste optie voor jou. Het is te duur, slecht voor het milieu of gewoon niet beschikbaar. In dit geval is een waterfilter wellicht de beste optie. Waterfilters kunnen heel eenvoudig thuis worden geïnstalleerd om de beste kwaliteit drinkwater te verkrijgen. Het verhoogt je woonstijl en daarnaast je levensstijl. De smaak wordt sterk verbeterd en alle verontreinigingen die in kraanwater kunnen voorkomen, worden verwijderd.

https://www.rotterdam-wonen.nl/tips-voor-het-drinken-van-drinkwater/