Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

Stedelijke transformatie vraagt om een professionele aanpak

Veel gemeenten in Nederland staan voor het probleem dat er herstructurering moet plaatsvinden. Stedelijke transformatie kan zeer ingrijpend zijn. Dit vraagt om een professionele aanpak om te voorkomen dat de kosten de pan uit rijzen en dat het project in de loop der tijd verschillende keren moet worden bijgesteld. Als u wilt voorkomen dat u het budget voor stedelijke transformatie in een bodemloze put gooit, zorg dan dat het project vanaf de start goed in elkaar zit.

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt zeker voor aanpassingen in het stedelijk landschap. Denk hierbij aan een winkelstraat die moet worden aangepakt of een bedrijfspand dat moet worden getransformeerd tot woningen. Het zijn projecten die niet zomaar in een paar weken van de grond komen. Hier gaat een goede voorbereiding aan vooraf. De juiste deskundige ondersteuning is daarbij zeer gewenst. Gemeenten hebben nu eenmaal niet altijd de juiste kennis en deskundigheid in huis om dit allemaal zelf te doen. En dat hoeft ook helemaal niet, want hiervoor kunt u een beroep doen op IMOSS. Zij ondersteunen u, denken met u mee en werken een plan uit om het project tot een succes te maken.

Maak uw gemeente toekomstbestendig

Door tijdig in te springen op de ontwikkelingen in uw gemeente bent u voorbereid op de toekomst. Hoe ontwikkelt de bevolking zich? Is er sprake van vergrijzing of juist van instroom van jongere mensen of migranten? Dit zijn allemaal aspecten die een rol spelen bij stedelijke transformatie. Het aanbod van woningen moet immers aansluiten bij de behoefte. Daar hoort ook een passende infrastructuur bij met de juiste voorzieningen. Al deze aspecten moeten worden meegenomen bij het ontwikkelen van een braakliggend terrein of de herstructurering van bestaande wijken. Soms kan het doel al met kleine aanpassingen worden bereikt, soms is een radicale aanpak nodig. Wat uw plan ook is, IMOSS denkt graag met u mee.

https://www.imoss.nl/