Rotterdam Wonen
Image default
Woning en Tuin

Hoeveel bedragen de kosten voor groene dakbedekking?

Voor heel wat mensen geldt dat ze overwegen om een groen dak te laten realiseren. Dit begint in de praktijk vaak bij het laten plaatsen van groene dakbedekking. Voordat je hier eveneens voor kiest kan het altijd de moeite waard zijn om je even te verdiepen in de kosten die hiermee gepaard gaan. Dit is een belangrijke factor waar veel mensen eigenlijk maar beperkt (of soms zelfs helemaal niet) bij stil blijven staan. Toch is ze zeer belangrijk. In ieder geval, wil jij graag ook een groen dak realiseren, maar ben je benieuwd naar hoeveel kosten daar nu precies voor moeten worden betaald? Dan is het zeker interessant om je even te verdiepen in de informatie die je hieronder aantreft.

Hoe worden de prijzen voor groene dakbedekking bepaald?

Voor het bepalen van de prijzen voor groene dakbedekking of een volwaardig groen dak wordt er in de praktijk altijd rekening gehouden met verschillende factoren. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen de verschillende factoren die hieronder staan aangegeven:

  1. De afmetingen waar het dak over beschikt;
  2. Hoe eenvoudig het dak te bereiken is;
  3. Van welk type dakbedekking er gebruik wordt gemaakt;
  4. Van welk soort beplanting je gebruik gaat maken;

Met bovenstaande weet je natuurlijk eigenlijk nog niet zoveel. Daar kunnen we vrij snel verandering in brengen. Neem nu bijvoorbeeld een plat dak welke beschikt over een oppervlakte van 50 vierkante meter. Wanneer je hier een mooi groen dak van wenst te maken kan je er rekening mee houden dat je daarvoor ongeveer tussen de 5.000 & 6.000 euro kwijt zal zijn. In deze prijs is ook een nieuwe onderlaag in EPDM inbegrepen evenals de nodige beplanting. Let op, blijkt de ondergrond van het dak nog niet versleten te zijn? Dan is het mogelijk dat deze gewoon zal behouden blijven. Het spreekt voor zich dat de kosten dan altijd lager zullen uitvallen.

Waarom groene dakbedekking een interessante investering kan zijn

Op het ogenblik dat je bepaalde werkzaamheden gaat uitvoeren aan het dak van je woning zal je al vrij snel tot de conclusie komen dat de kosten hiervoor behoorlijk kunnen oplopen. Dat geldt zeker ook voor het plaatsen van een groene dakbedekking of het realiseren van een compleet groen dak. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook heel wat financiële voordelen zijn verbonden aan het maken van deze keuze. Wist je bijvoorbeeld dat een investering in een groene dakbedekking de levensduur van je dak met zomaar even 20 jaar kan verlengen? Het spreekt voor zich dat je op deze manier via Topgroen.nl ongelofelijk veel kosten aan het dak van je huis kan uitsparen.

Milieubewust en gezond

Naast bovenstaande is het zo dat groene dakbedekking er eveneens voor zorgt dat schadelijke stoffen uit de lucht kunnen worden gefilterd. Het is dan ook niet voor niets dat er vaak door experten wordt gesteld dat groene huizen bijdragen aan het gezonder maken van een stad. In ieder geval, overweeg jij ook de realisatie van een groen dak? Laat de wat hoger gelegen kosten je dan zeker en vast niet tegenhouden. Je zal namelijk kunnen vaststellen dat deze kosten zich uiteindelijk zo goed als altijd stevig zullen terugbetalen. Dit is dus zeker een punt om rekening mee te houden.