Rotterdam Wonen
Image default
Aanbiedingen

Bouwhekken kopen of huren: waar let je op?

Bij bouwhekken denk je waarschijnlijk al snel aan grote bouwplaatsen. Uiteraard worden bouwhekken daarvoor ook gebruikt. Toch zijn er nog veel meer toepassingen voor bouwhekken. Denk aan dranghekken voor allerlei zaken of grote evenementen. Een typisch evenementenhek is hierbij voorzien van zeil, zodat het ook direct dienst als afscherming. Op dit zeil kun je vervolgen ook weer tekst of een logo drukken, om herkenbaarheid te creëren. De mogelijkheden rondom bouwhekken zijn dus groot. Hieronder gaan we kijken naar belangrijke zaken voor wanneer jij op zoek bent naar een dranghek. 

De kosten van een bouwhek

De prijs van bouwhekken kan redelijk uiteen lopen, wat ook te maken heeft met de verschillende soorten en toepassingen. De prijs ligt gemiddeld genomen tussen de 20 en 60 euro per hek, ook nog afhankelijk van de kwaliteit. Over het algemeen geldt dat hoe meer bouwhekken je koopt, hoe goedkoper ze worden. Uiteraard kun je ook bouwhekken huren, voor bijvoorbeeld de duur van een evenement.

Hoe lang gaat een bouwhek mee?

Een gemiddeld bouwhek zal zo’n drie jaar mee gaan, uiteraard afhankelijk van de toepassing waarvoor je het gebruikt en de kwaliteit van het hek. Je kunt een bouwhek dan ook vrijwel altijd vaker dan eenmaal gebruiken, uiteraard wel afhankelijk van de manier waarop jij ermee om gaat.

Specificaties van een bouwhek

Een standaard hek is 2 meter hoog en 3,5 meter breed. Bij veel aanbieders van bouwhekken heb je echter meerdere opties, waaronder smalle en lagere bouwhekken. Afhankelijk van die afmetingen en de kwaliteit weegt een bouwhek zo’n 14 tot 28 kilo. 

Waar op letten bij het kopen van een bouwhek?

Bij de aanschaf van een bouwhek moet je vooral letten op het gewicht en de extra opties wat betreft stevigheid. Een zwaarder bouwhek betekent over het algemeen een hogere kwaliteit. Er is absoluut kwaliteitsverschil in zowel de hekken als in de opties die erbij horen. Een bouwhek alleen is vrijwel nooit genoeg, dus het laatste is zeer belangrijk.

Het kopen of huren van een bouwhek houdt meer in dan wellicht vooraf ingeschat, laat je dus goed informeren en ga voor een goede kwaliteit! 

 

https://www.rotterdam-wonen.nl/