Rotterdam Wonen
Image default
Woningen

Meer licht in huis brengen

Een woning voorzien van verlichting kan op eindeloos veel manieren gedaan worden. Er zijn vele soorten verlichting om de markt die allemaal iets unieks te bieden hebben. Bij het uitzoeken van de juiste verlichting is het belangrijk om iets te vinden dat zowel bij de woning past als bij jouw eigen voorkeuren. Hier worden een aantal ideeën gegeven die je kunt gebruiken om meer licht in huis te brengen.

 

Hanglampen aanbrengen

Vrijwel de meeste woningen maken gebruik van hanglampen. Hanglampen komen in veel verschillende soorten en maten. Voor iedere woning is er wel een mooi bijpassend design te vinden. Hanglampen worden aan een plafond bevestigd en staan het beste bij een hoger plafond. Je wil natuurlijk niet dat je per ongeluk je hoofd ertegenaan stoot. Standaard lampen worden bediend met een schakelaar of een draaiknop ergens aan een muur. Met een draaiknop kun je ook de felheid van een lamp bepalen. Met een schakelaar heb je enkel de optie om de lamp aan en uit te zetten.

 

Maak gebruik van SMART verlichting

Tegenwoordig zijn er veel handige apparaten die op afstand bestuurd kunnen worden. Dit geldt ook voor SMART verlichting. Het is hierbij mogelijk om bijvoorbeeld met een telefoon alle verlichting te bedienen. Dit is niet gelimiteerd tot hanglampen, maar het kunnen alle soorten lampen zijn. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld muurlampen en LED strips op afstand te bedienen. Sommige lampen bieden een aantal extra functionaliteiten dan slechts aan en uit zetten. Zo kunnen sommige lampen bijvoorbeeld een andere kleur geven. Via een SMART app kun je vervolgens instellen welke kleur verlichting je wil hebben. Ook is het hierbij mogelijk om bijvoorbeeld een timer in te zetten wanneer de verlichting automatisch uit gaat.

 

Verlaagd plafond gebruiken

Een verlaagd plafond is een goede manier om verlichting aan te brengen zonder de lampen of kabels te kunnen zien. Je ziet hierdoor enkel het licht dat in de kamer schijnt. Dit is een goede manier om verlichting in een kamer aan te brengen die er modern en schoon uitziet. Een verlaagd plafond is het beste aan te brengen in woningen met een hoog plafond. Hierdoor is er ruimte om een verlaagd plafond aan te brengen zonder in de weg te staan. Een verlaagd plafond kun je eenvoudig laten aanbrengen bij plafondgarant.