Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

Kerstversiering voor buiten: eenvoudige en creatieve ideeën

De externe kerstversiering voor thuis omvat de belangrijkste symbolen van de herdenkingsdatum en waardeert de kerstverlichting. Het gebruik van kerstverlichting dient om de bomen te verlichten of om figuren te creëren die de datum voorstellen, zoals engelen, de kerstman en rendieren. Maar uiterlijke kerstversiering is niet alleen gemaakt met knipperende lichtjes.

Er zijn opties die zich aan alle externe omgevingen aanpassen, of ze nu klein of groot zijn. Vernieuw door gebruik te maken van planten en bomen, indien aanwezig, of creëer nieuwe ruimten met decoratieve accessoires die verband houden met het thema. Om je te helpen, hebben wij enkele waardevolle tips voor je op een rijtje gezet om jouw huis voor te bereiden op de meest feestelijke datum van het jaar. Bekijk ze!

KerstverlichtingBuiten.com zijn de kerstverlichting voor buiten experts van Nederland en België.

1. Dennenbomen versierd met lichtjes en kerstornamenten

Direct in de tuin geplant, in kleurrijke potten of zelfs kunstmatig, kerstdennenbomen zijn het gezicht van dit feestelijke seizoen en mogen niet ontbreken in de decoratie!

Het past zeer goed bij de tuin en kan deel uitmaken van een decoratie met andere elementen die je hieronder beter zult leren kennen. Om de dennenbomen te versieren, moet je zich voorstellen dat het de boom is die je gewoonlijk elk jaar thuis opzet. Koop decoratieve ballen, gekleurde lichtjes, strikken, poppen en rangschik ze allemaal in harmonie met elkaar.

2. Decoratieve lichten

Kerstverlichting, ook bekend als zwaailichten, is een andere klassieker wanneer we denken aan buitendecoratie. Je kunt de ramen omlijnen, ontwerpen maken of verlichtingsarmaturen kopen en ze in de tuin verspreiden.

Als je wilt innoveren, kunt je jouw eigen decoratieve “lichtjes” maken met glazen potten of bestendig en doorzichtig plastic. Het ziet er prachtig uit, supermodern en zonder de kersttraditie te verlaten dat er altijd lichtjes zijn om de omgeving op te vrolijken.

3. Decoratieve elementen om kersttaferelen na te bootsen

De Kerstman, rendieren, sleeën, sneeuwpoppen… de ideeën zijn eindeloos en de figuren zijn te vinden in verschillende maten voor jouw tuin. Bovendien zijn er opties die thuis kunnen worden gemaakt, met materialen die je al hebt en die heel goed passen bij de decoratie van de ramen, bijvoorbeeld.

4. Rode bloemen om de kleuren van Kerstmis te brengen

Groen en rood zijn de kleuren die het meest aan Kerstmis doen denken en die, samen met goud, helpen om elegantie in de omgeving te brengen. Zet ze in vazen en verdeel ze in de tuin om de buitenruimte wat kleur te geven. Je kunt ook kunstbloemen kopen en de dennenbomen ermee versieren.

5. Verlicht ramen en balkons

Met lichtjes in de ramen en op de balkons brengt je jouw kerstsfeer over op al jouw buren. Zij dragen bij tot een meer ontspannen sfeer en moedigen anderen aan te investeren in decoratie. De knipperende lichtjes zijn bijvoorbeeld leuk voor kinderen en geven een speciale kleuring.

Bovendien is het mogelijk enkele lichtjes te gebruiken om meer details te geven aan decoratieve stukken, zoals rendieren, engelen en de kerstman. Hiermee creëert je de perfecte sfeer en krijgt je veel complimenten over jouw creativiteit.

Veiligheidstips bij het gebruik van kerstverlichting

Het maakt deel uit van de kersttraditie om aan het eind van het jaar woningen, handelszaken en straten van de stad te verfraaien en te verlichten met lichtjes. De traditionele kerstverlichting, gekenmerkt door de helderheid die wordt geproduceerd door gekleurde lampjes, zwaailichten, lichtgevende strips, alsmede andere reflecterende apparatuur die elektriciteit verbruikt, wordt intensief gebruikt tijdens dit seizoen.

Deze producten geven een ongelooflijk effect bij de verlichting, maar kunnen ook gemakkelijk aanleiding geven tot brand of stroomkringen, zodat het belangrijk is in te zetten op veilige apparatuur en de omstandigheden van de installatie te controleren. Bekijk hier enkele tips om gemakkelijk en veilig kerstverlichting in huis te halen!

1. Controleer de staat van de installaties!

Voordat je de kerstverlichting installeert, moet je de elektrische installaties van de plaats controleren. Kale draden en zeer oude installaties kunnen kleine of grote schokken veroorzaken, ​zoek indien nodig professionals die gespecialiseerd zijn in buiteninstallaties en een verlichte en veilige kerst garanderen.

2. Pas op voor overbelaste stopcontacten!

Vermijd het maken van te veel aansluitingen in een enkel stopcontact. Overbelasting veroorzaakt oververhitting, wat brand kan veroorzaken als ze zich in de buurt van brandbare voorwerpen bevinden. Bij het plannen van de decoratie en de plaats waar de kerstboom komt te staan, moet je ervoor zorgen dat je alleen een stopcontact hebt voor de verlichting van de boom, om overbelasting te voorkomen.

3. Controleer of de producten gecertificeerd zijn door regelgevende instanties!

Controleer bij de aankoop van kerstverlichting of deze certificaten heeft waaruit de kwaliteit en de veiligheid blijkt. Dit garandeert dat de lichten en ornamenten die je wenst te kopen, zijn geïnspecteerd. Als je alleen gecertificeerde producten koopt, hebt je meer zekerheid op het moment van installatie.

4. Vermijd installatie in explosiegevaarlijke omgevingen!

Plaats geen verlichtingsapparatuur op metalen oppervlakken, aangezien deze elektriciteit kunnen geleiden. Evenzo is het goed om contact van kerstverlichting met brandbare voorwerpen te vermijden, zoals:

– Bank;
– Garderobe
– Stoffen
– Papieren.

Vermijd ook het gebruik van kaarsen in de omgeving, dat verkleint het risico op ongelukken en brand. Ga je ze gebruiken als decoratie? Hou ze altijd in het zicht en beschermd.

5. Kies voor LED-verlichting!

LED-producten hebben steeds meer plaats op de markt veroverd vanwege de grote risico’s die verkeerde kerstverlichtingsinstallaties met zich mee kunnen brengen. De LED-lampen zijn klaar voor decoratie, vooral de externe, hebben onmiddellijke verlichting, niet verwarmen en niet overbelasten de installatie.

LED strips zijn een uitstekende optie voor wie stijlvol en veilig wil decoreren. Naast de variatie in kleuren en tinten van dit product, bieden ze 80% energiebesparing.

Ken je de oorsprong en ouderdom van het gebruik van een kerstboom? Lees hier.