Rotterdam Wonen
Image default
Dienstverlening

Letselschade claimen met advocaat

Heeft u fysiek letsel opgelopen door toedoen van een andere partij, en wilt u hiervoor een schadevergoeding? Dan kan een letselschade advocaat u hierbij helpen. Dit soort zaken zijn vaak ingewikkeld, tijdrovend en stressvol. Een advocaat neemt u al het papierwerk en de juridische rompslomp uit handen, zodat u zich kunt richten op uw herstel. Dit is voor veel mensen een prettig idee. In de omgeving van Den Haag kunt u terecht bij letselschade advocaat Van Dijk. Zijn ruime ervaring in het vak en zijn doortastende aanpak zorgen ervoor dat u de beoogde schadevergoeding zult ontvangen.

Meerdere schuldenaren

Wanneer er meerdere personen aansprakelijk zijn voor een ongeval, maakt dit de situatie niet eenvoudiger. Gelukkig hoeft u in dit geval niet bij al deze partijen apart schade te claimen. U kunt dit doen bij één van de schuldenaren. Deze persoon kan vervolgens aanspraak maken op de medeschuldenaar voor de helft van het verschuldigde bedrag. Dit wordt regresvordering genoemd. Er zit echter wel een termijn verbonden aan dit principe. Na vijf jaar treedt verjaring regresvordering op, waarna de medeschuldenaar niet meer verplicht is om zijn aandeel van het bedrag te betalen. U leest hier meer over op de website van Van Dijk.

Nadelen WA verzekering bij verkeersongeval

Als slachtoffer van een verkeersongeval kunt u aanspraak maken op de WA verzekering van de tegenpartij. Een belangrijk nadeel hiervan is dat u pas een schadevergoeding kunt ontvangen wanneer de aansprakelijkheid is vastgesteld. Dit proces kan maanden in beslag nemen, zodat u als slachtoffer lang op de schadevergoeding moet wachten. Om het aansprakelijkheidsvraagstuk te elimineren is nu een first party verzekering in het leven geroepen. Hiermee kunt u de schade direct bij uw eigen verzekering claimen. Het is nog maar de vraag of dit wenselijk is, omdat zo’n directe verzekering nogal hoge premiekosten met zich meebrengt.

https://www.letselschadeadvocaatvandijk.nl

Gerelateerde artikelen

Een draai-kiepraam is een eyecatcher in elke ruimte

De voordelen van Elektricien Rotterdam 010

Een cursus zonnepanelen voor degenen die als inspecteur of installateur aan de slag willen