Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

De waanzinnige gezondheidsvoordelen van kokosolie

Kokosolie is afkomstig van het gedroogde vlees van de kokospalm dat wordt samengeperst om olie te extraheren. Kokosolie staat erom bekend om een zeer veilige olie te zijn om mee te koken, aangezien het in tegenstelling tot andere oliën extreem goed bestand is tegen de vorming van vrije radicalen bij hoge temperaturen. Maar wist jij dat kokosolie ook tal van andere gezondheidsvoordelen weet te bieden? Als je hier meer over wilt weten, lees dan snel verder! 

Kokosolie voor het genezen van de huid

Kokosolie is een ideaal middel om te gebruiken als natuurlijke lotion. Hiermee voorkom je dat het belangrijkste orgaan van je lichaam de vele chemische ingrediënten opneemt die commerciële lotions doorgaans bevatten. De gezonde vetzuren van kokosolie helpen je niet alleen bij een droge huid, maar kan je huid zelfs ontdoen van acne en helpen bij onder meer eczeem en psoriasis. 

Kokosolie voor de mondreiniging 

Mocht je op zoek zijn naar natuurlijke manieren om je gebit gezond te houden, dan kan je kokosolie gebruiken om je mond een goede reiniging te geven. Dit heet oilpulling, en is een oude ayurvedische praktijk die helpt bij het verbeteren van de gezondheid van het tandvlees en het witter maken van tanden door bacteriën uit de mond te verwijderen. Dit kan je doen door simpelweg een eetlepel kokosolie in je mond te nemen en een mondspoeling te doen van ongeveer 20 minuten. Het is aan te raden om dit ‘s ochtends te doen, voordat je begint met iets te eten of te drinken. 

Voorkom krampen en kniepijnen 

Naast de enorme voordelen die kokosolie kan opleveren voor de huid- en mondhygiëne, wordt er ook gesteld dat de olie kan helpen bij het behandelen van spierkrampen en kniepijn. Dankzij hoge niveaus van laurinezuur en de ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen van kokosolie, wordt het genezingsproces van kniepijn namelijk vergemakkelijkt. Voor de behandeling van kniepijn kan je kokosolie daarom inzetten door middel van het toe te voegen aan je dagelijkse voeding of door een lichte laag aan te brengen op je kniegewrichten. 


Helaas is kokosolie niet voor alle voetklachten een geschikte oplossing. Mochten knieklachten aanhouden en ben je op zoek naar naar specialisten bij jou in de buurt, dan ben je bij Hallux aan het juiste adres. De podotherapeuten van Hallux kunnen een diagnose uitvoeren en achterhalen waar de problemen vandaan komen die gerelateerd zijn aan je benen en voeten. Zoek eens op Podotherapie Rotterdam om expertise in te schakelen voor onder meer kniepijn en andere klachten rondom je looppatroon.

https://hallux-groep.nl/