Rotterdam Wonen
Image default
Bedrijven

Welke woonkamervloer kies ik?

Heb jij een nieuwe woning aangekocht, of wil jij graag je huidige woning renoveren? In die gevallen dan moet je natuurlijk van alles regelen. Een belangrijk onderdeel van je woning is om na te gaan wat voor woonkamervloer jij wil aankopen. Je kunt namelijk kiezen uit veel verschillende woonkamervloeren, maar wat is wijsheid? In dit artikel geven we belangrijke adviezen, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Met zoiets moet je immers niet impulsief aan de slag gaan.

Jouw budget voor een nieuwe woonkamervloer

Voordat je een woonkamervloer gaat aankopen, is het belangrijk om na te gaan wat je budget is. Het ene soort vloer is namelijk veel goedkoper dan de ander. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om tegels in je woonkamer te leggen. Het voordeel daarvan is dat het heel duurzaam is. Bovendien gaan tegels zeer lang mee dus dat is ook al mooi meegenomen. Het brengt echter ook enkele nadelen met zich mee. Het nadeel van tegels is namelijk dat je snel koude voeten krijgt. Laminaat is bijvoorbeeld veel goedkoper.

Duurzaamheid

Dan is het uiteraard ook nog belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid. Heb jij een gezin met jonge kinderen? In dat geval kun je beter voor een vloer gaan alwaar je gemakkelijk alles kunt reinigen. Je kunt dan beter niet voor vloerbedekking of iets dergelijks gaan, anders is de kans groot dat je snel vlekken krijgt die nooit meer weg te halen zijn. Een houten vloer is bijvoorbeeld ook duurzamer dan laminaat. Zijn er namelijk eenmaal krassen op het laminaat ontstaan, dan krijg je dit er bijna niet meer uit. Dit is gelukkig niet het geval bij een houten vloer, dan kan dit gemakkelijk gerepareerd worden.

Al met al zijn er dus verschillende zaken alwaar je rekening mee moet houden. Hopelijk heb je iets aan dit artikel gehad.