Rotterdam Wonen
Image default
Verbouwen

Tips voor het pimpen van je woning.

Als je veel thuis bent is de kans groot dat je op een gegeven moment uitgekeken raakt op sommige dingen. Zeker met de corona periode die we net achter de rug hebben zijn we allemaal meer thuis geweest dan ooit tevoren. Omdat we zoveel thuis waren hebben we ook heel veel naar ons eigen interieur gekeken. De kans is groot dat je dan ook uitgekeken bent geraakt op sommige dingen. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je je huis snel en gemakkelijk kan pimpen en een hele andere uitstraling kan geven! Ik vertel je graag hoe je dit kan doen!

Aan de muur.

Om te beginnen met het pimpen van je woning kan je goed beginnen met je muren. Je hele huis bestaat natuurlijk uit muren en daarom is dit een hele goede plek om te beginnen met het pimpen. Je kan op sommige plekken in huis kiezen voor een leuk behangetje of kleurtje op de muur. Met het verven van een muur zorg je gelijk voor een hele andere sfeer in de ruimte. Zorg er wel voor dat je alle hoekjes goed afplakt met enkelzijdige tape, om lelijke vlekken te voorkomen! Naast de muur zelf pimpen kun je ook iets leuks aan de muur hangen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie poster of aan een mooi kunstwerk!

Op de vloer.

Als je de muur helemaal hebt aangepakt en gepimpt is er nog iets anders dat echt de basis voor je huis vormt, namelijk je vloer! Je kan natuurlijk het pimpen van je huis groots aanpakken en je hele vloer vervangen. Je kan dan voor van alles kiezen, van parket tot tegels tot vloerbedekking! Als je het pimpen van je huis liever iets kleiner aanpakt of rekening moet houden met een budget kun je alsnog kijken naar de vloer. Bekijk dan eens een leuk tapijt of ander vloerkleed voor bijvoorbeeld onder de bank, of onder de eettafel, dit zorgt voor een hele fijne sfeer!

Veranderen van meubels.

Als je met het pimpen van je huis de basis goed hebt aangepakt door de muren en de vloeren aan te pakken kan je door naar de meubels. In je huis spelen meubels natuurlijk ook een erg grote rol, je hele huis staat er vol mee. Hierdoor kan het veranderen van meubels ook echt zorgen voor een hele nieuwe sfeer in huis. Nu denk je misschien dat dit hartstikke duur is, dit kan zeker zo zijn, maar je kan ook op zoek gaan naar leuke tweedehands meubels! Ga bijvoorbeeld eens naar de kringloop of naar een rommelmarkt!

Decoratie doet een hoop!

Als je dan de muren, de vloeren en de meubels allemaal naar jouw smaak hebt gemaakt, blijft alleen nog de decoratie over. Misschien is dit ook wel het leukste onderdeel van het oppimpen van je huis. Decoratie doet echt een hele hoop in je interieur en kan ook echt het verschil maken. Ga bijvoorbeeld voor leuke kussentjes op de bank en in de slaapkamer. Zorg voor leuke kaarsen op de salontafel en voor mooie bloemen op de eettafel. Ook foto’s aan de muur zijn heel erg leuk! Bevestig deze makkelijk met dubbelzijdige tape!